Zuhannak Mészáros részvényei, a bukás előjelei látszanak?

Úgy tűnik, a tőzsdén már nem elég a miniszterelnök barátsága, oda tényleges tudásra és teljesítményre is szükség lenne. Legalábbis ezt jelzik a Mészáros Lőrinchez kapcsolódó részvények árfolyamának hullámzása.

A tőzsde mindig a várakozásokon alapul, és a Mészároshoz köthető Opus, Konzum és az Appeninn mindig is nagyon érzékenyek voltak a politikai változásokra. Mindhárom papír 15 százalék körüli növekedést produkált a tavalyi választás másnapján, de ugyanez az érzékenység volt látható akkor is, mikor megroggyantak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi győzelme után.

Most újra lejtmenetben vannak a részvényei, az Opus másfél százalékos csökkenés után 424 forintot ér, ami 2017 ősze, a papír árának robbanásszerű emelkedése óta a legalacsonyabb érték. A Konzum a hónap első felében ugyanilyen mélyponton volt, majd emelkedni kezdett arra a hírre, hogy a papír nemzetközi indexbe kerül, de azóta ismét beindult a folyamatos csökkenés, az ár ma 2 százalékkal esik 226 forintig.

Ha igaz, hogy a piac mindig előrejelzi a történéseket, akkor most elmondható, a gazdasági szereplők nem sok reményt fűznek Orbánék további sikerének.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!