Érik az újabb botrány, bank vagy a KGB alapít székházat Budapesten?

Forrás: MTI

Orbán újabb engedményeket tesz Putyinnak azáltal, hogy már a Parlament előtt van az a jogszabálytervezet, ami teljes mentességet fog adni a Magyarországon működő Nemzetközi Beruházási Banknak (NBB) – közölte a 444.hu.

Tehát ha Orbánnak sikerül átnyomnia ezt a tervezetet, (és hát miért nem sikerülne, hisz eddig is gond nélkül elfogadtatott mindent), akkor

a Putyin által újraélesztett orosz bank kikerül a magyar pénzügyi felügyeleti szervek és egyéb hatóságok ellenőrzései alól.

Ez tökéletesen illeszkedik Putyin azon tervéhez, hogy újra kiterjessze nemzetközi befolyását, különösen azokban a kelet-közép európai térségekben, melyeket korábban a Szovjetunió uralt.

A törvénytervezet tartalmazza az orosz bank számára az adó- és járulékmentességet, védett azonban magyarok által ellenőrizhetetlen székházat és elnöki rezidenciát, korlátlan beutazási, azaz bevándorlási lehetőséget, és diplomáciai mentességet is.

Az Index.hu szerint a bank vezetősége és családtagjaik diplomáciai mentességben részesülnek, valamint állampolgárságtól függetlenül, korlátozások nélkül jöhetnek Magyarországra azok a szakértők és tanácsadók “akik a Bank érdekében helyszíni látogatásokon vesznek részt”, illetve bárki jöhet, akit az NBB meghív.

Ha minden a tervek szerint megy, akkor a bank budapesti székhelye az év második felében nyílhat meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!