Kósa Lajos “nem stróman” édesanyja berezelt, nem akar a Tiborcz-fiú sorsára jutni

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Mint arról már korábban beszámoltunk, a kormány néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy kiveszi az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios Zrt. számláit melyek Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthetőek.

Ennek értelmében a cég által elvégzett beruházásokat a magyar adófizetők pénzéből fizeti ki a Fidesz, és így sikeresen elkerülték a további EU-s vizsgálatot.

Most Kósa Lajos 83 éves, nyugdíjas óvónő édesanyja, aki egy évvel ezelőtt azzal került a köztudatba, hogy jókor vásárolt meg egy sertéstelepet melyre rögtön kapott 123 millió forintot telepfejlesztésre, a cég vezetőivel érdekes döntést hozott.

Év elején még gabonatermesztő céget alapított és az agráriumban való terjeszkedést tűzte ki célul maga elé Kósa Lajosné mezőgazdasági cége, most pedig

egy évvel az után, hogy a Méker Kft. 123 millió forintot nyert a pályázaton, a cég vezetői bejelentették, hogy lemondanak a támogatásról

– közölte a hvg.hu.

A lap írása szerint, a Méker Kft. összesen 251 millió forintot szánt a sertéstelep korszerűsítésére, melynek kb. felére lettek volna jogosultak a pályázati szabályok szerint, így tehát 123 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályáztak és nyertek.
Most a cég erről a pénzről mond le melyet részben az EU – Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapja, részben a magyar állam finanszírozott volna.

A hivatalos közlés szerint sertéspestis pusztít, ezért nagyon megfontolják, hogy lesz-e korszerűsítés.

Az mindenesetre érdekes egybeesés, hogy megint egy olyan cég mond le az EU-s támogatásról, melyben érdekeltek a kormány valamely tagjának hozzátartozói.

Milliárdokba került, de megmentették a börtöntől

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!