Hiába adták ki rá a kilövésit, ezúttal kemény fába vágták a fejszéjüket

Még a Fidesz pártigazgatóját is csatába küldte Orbán Botka László ellen, a polgármester azonban továbbra is makacsul tartja magát.

Igazi nagyágyút vetett be a Fidesz Botka László ellen Szegeden. A 24.hu információi szerint Kubatov Gábor pártigazgató

már hónapok óta személyesen felügyeli a kormánypárt Botkával szembeni totális háborúját.

Kubatov bevetésére állítólag azért is szükség volt, mert a szegediek hónapok után is képtelenek voltak esélyes jelölttel előrukkolni a polgármester ellen. A pártigazgató még a helyi elnököt is lecserélte, mert az képtelen volt kézzel fogható eredményeket felmutatni. A helyzet jelenleg úgy áll, hogy még új karaktergyilkosságra sem nagyon futja tőlük,

egyre csak a már bíróság előtt is megbukó Szeviép-ügyet képesek ismételgetni.

A 24.hu szerint Kubatov több hónapja lejár a vidéki városba, és hetente egyszer szombatonként ő maga irányítja a Fidesz stábülését, ahol a legfontosabb emberek számolnak be neki az aktuális feladatok elvégzéséről. Orbán a hírek szerint kiemelt célként tűzte ki, hogy a 2019-es önkormányzati választáson

közel két évtized után kirobbantsa Botkát a polgármesteri székből.

Egyelőre döcögve halad a folyamat, még értelmes jelöltet sem tudtak állítani vele szemben. Ismeretes, Botka 2002 óta gyakorlatilag verhetetlen a városban, 3 polgármester-választáson (a 2006-oson, ’10-esen és ’14-esen) egy tönkrevert párt színeiben indulva sem tudták megszorongatni (még 2010-ben sem, pedig akkor narancsforradalom volt szinte mindenhol az országban).

A lehetséges ellenjelöltek között van Kiss-Rigó László szegedi püspök, valamint a korábbi válogatott kézilabdázó Bartók Csaba, aki a helyi Fideszt elnökli. Ez utóbbi egyszer egyébként már csúnyán kikapott Botkáék ellen, amikor a tavalyi országgyűlési választáson bedarálta őt a szegedi polgármester korábbi kabinetfőnöke, Szabó Sándor.

Úgy tűnik tehát, hogy hiába jeleznek egyes elemzések súlyos vereségeket országszerte a Fidesznek, Orbánéknak annyira a fejébe szállt a hatalom, hogy azt hiszik, nemcsak másutt, de még Szegeden is képesek lesznek átvenni a hatalmat. Meglátjuk, egyelőre nagyon nem jön nekik össze a dolog, az egyenes gerinc úgy tűnik, makacsul tartja magát minden kormányzati túlsúly és ellenszél ellenére.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!