Költségvetési csalást követett el? Igazságügyi miniszterek állítják, hogy börtönben a helye, ha ezt folytatja!

Négy volt igazságügyi miniszter közös közleményen hívta fel a figyelmet, hogy törvénysértést követ el Palkovics László, ha visszatartja az MTA kutatóintézeteinek és kutatóhelyeinek támogatását. Bárt tény, hogy egyikőjük sem jobboldali kötődésű, de Bárándy Péter, Draskovics Tibor, Forgács Imre és Vastagh Pál valószínűleg tisztában van a magyar törvényekkel és jogrenddel. A volt igazságügyi miniszterek arra figyelmeztetnek, hogy

egyenlőre nincs semmilyen törvényi felhatalmazása Palkovicsnak arra, hogy átcsoportosítsa, vagy megvonja az MTA-nak járó támogatást.

Ha az Innovációs és Technológiai miniszter mégsem tenne eleget a törvényi kötelezettségének, akkor

 költségvetési csalás gyanúja is felvetődhet.

Még inkább igaz ez akkor, ha az MTV-nak címkézett támogatásból nem csak állami szervezetek is hozzájutnak egy-egy összeghez, mert ezzel vagyoni hátrány éri a költségvetést. Bár önmagában még nem számít bűncselekménynek, de már előkészületnek minősül ami most folyik, miszerint a jóváhagyott céltól eltérő felhasználásra irányulnak törekvések.

A nyilatkozatukban kifejtik, hogy „az eltérő felhasználás megkezdésével az egész kísérleti szakaszba lép”, a támogatás felhasználásával pedig befejezetté válik, így a kísérletet a törvény a bűncselekménnyel azonos büntetési tétellel fenyegeti, és mivel a jóváhagyott céltól eltérő felhasználás csak több személy együttműködése révén valósulhat meg, a társas bűnelkövetés miatt e cselekmény már igen jelentős mértékű szabadságvesztéssel büntetendő”.

Palkovics ámokfutását egy normális országban, tisztességes kormányzat mellett már börtönnel büntetnék. Ha nem Polt Péter ülne az ügyészség élén, akkor már régen nyomozást kellett volna elrendelnie, de az ÁSZ-nak is feladata lenne, ha megakadályozni, hogy kár érje a költségvetést. Ehelyett inkább az ellenzéki pártokat teszi anyagilag tönkre.

Mindezt megteheti, mert mert a legfőbb hadúr, Orbán ezt így akarja. Nem kell tudomány, nem kell akadémia, csak üresfejű szavazó és szülőgépek kellenek. Szép, új világ.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!