Nem sül le a bőr a képéről: megint elárulta a magyarokat Brüsszelben

Újra Orbán bűneit mosdatta a Néppárt csúcsjelöltje.

Miközben Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő azután is kiállt a magyarok jogai mellett, hogy többen halálosan megfenyegették, úgy tűnik, az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber nem hogy a biztonságát, de még a képviselői székét sem hajlandó kockára tenni a jogállami értékekért. A hétpróbás gazember politikus egy müncheni biztonságpolitikai panelbeszélgetésen a Politico szerint ismét bevédte Orbánt és a Fideszt az újságírói kérdések elől.

A portál tudósítója szerint eléggé számonkérő hangulat uralkodott az eseményen, arról faggatták Webert, hogyan tervezi megőrizni az uniós értékeket, ha közben hagyja, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradjon. A csúcsjelölt szándékosan kerülte a direkt válaszadást, és csak annyit mondott, hogy a problémás ügyeket az “intézményrendszeren belül” kívánja megoldani.

“Tiszteletben kell tartanunk a magyarországi választások eredményét. Orbánt megválasztották”

– közölte a politikus. Arra már nem tért ki, hogy a kormányfő újbóli megválasztását nem a magyarok demokratikus választásának, hanem a magára szabott választási rendszernek, a pofátlan kormányzati médiatúlsúlynak és a húszszoros kampányforrásoknak köszönhette.

A Fidesz kizárásának ötletére arra figyelmeztetett, hogy David Cameron is kivezette annak idején a konzervatívokat a Néppártból, amiért “meg is kaptuk a Brexitet”. Weber állítása szerint attól tart, hogyha most “megosztaná Európát”, a végén az EU-t is megosztaná.

Mi sem logikusabb: hogy ne ossza meg az EU-t, inkább bevédi azt, aki mást sem csinál, csak megosztja az EU-t.

“Várjuk ki a 7-es cikkely szerinti eljárás végét”

– próbált türelemre inteni Weber, mintha nem tudná pontosan, hogy az orbáni politikát folytató lengyelek vétója eleve előre borítékolja, hogy az eljárás meg fog bukni.

Gusztustalan kijelentést tett a magyarokról Orbán néppártos haverja

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!