Orbán politikája “bűzlik a ’30-as évektől” – jelentette ki a miniszter

Az elmúlt években sokan bírálták már a magyar kormányt politikája miatt. Most egy újabb bírálat érkezett külföldről, melyben Orbán Viktor évértékelő beszédében meghirdetett családvédelmi akciótervet emelte ki a svéd szociális ügyekért felelős miniszter.

Annika Strandhäll baloldali politikus azzal kezdte Twitter bejegyzését, hogy “Riasztó, ami Magyarországon történik”, majd úgy fogalmazott:

“most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a ’30-as évektől.”

A svéd szociális ügyekért felelős miniszter szerint “ez a politika következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.” – közölte a hirado.hu.

Pénteki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy bekérették a budapesti svéd nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a svéd miniszter Magyarországot bíráló Twitter bejegyzése miatt.

A külügyminiszter szerint nem megengedhető az a hangnem, amit a svéd miniszter használt. A bekéretett diplomatának kifejtették, hogy elfogadhatatlannak tartják a svéd miniszter kijelentését.
Végül a diplomata ígéretet tett arra, hogy továbbítja a magyar álláspontot a miniszternek.

Szijjártó továbbá kihangsúlyozta, a svéd kormánynak tudomásul kell vennie, hogy Magyarország nem a migránsokra, hanem a családokra költi a pénzt (meg stadionra és kisvasútra).

Megint átvert mindenkit: ezt nem mondta el a beszédében Orbán

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!