Ő lesz a következő dominó? Sorban hullanak ki a kerületek a Fidesz alól!

Tarlós István kormánypárti koszorúban - Budapest, 2015. december 22. Borbély Lénárd (b), Wintermantel Zsolt (b3), Bús Balázs (b4) és Karsay Ferenc (j) Fidesz-KDNP-s képviselõk Tarlós István fõpolgármesterrel (b2) beszélgetnek a Fõvárosi Közgyûlés ülése elõtt a Városháza dísztermében 2015. december 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Nagy a baj a Fidesz háza táján, mindenki érzi, ha nem történik valami nagy trendforduló, akkor Budapestet és a vidéki nagyvárosok jó részét el fogják veszteni az őszi önkormányzati választásokon. A XV. kerületi volt polgármesternek, László Tamásnak Orbán már elküldte a selyemzsinórt,  kedves, elbocsájtó levelet írva neki.

A következő belső áldozat úgy tűnik, Wintermantel Zsolt újpesti polgármester lesz, legalábbis a Miniszterelnökségen állandó téma Újpest és az ott kibontakozó összellenzéki együttműködés, a helyi Fidesz tehetetlensége mellett. A kormánypárt felső vezetésének elege lett abból,  hogy hónapok óta csak az ellenzéki pártok tudják tematizálni a kerületi közéletet, és hogy a budapesti külkerületből hétről-hétre a kormánypárt számára folyamatosan csak kellemetlen hírek érkeznek.

A kerületet vezető Wintermantel Zsoltra azért fúj a Fidesz vezetése, mert nem tudta megakadályozni az ellenzék teljes összefogását, és Újpest lett az első kerület, ahol közös tüntetést tudott szervezni az ellenzék.

Éveken át egy stabil és megbízható kerületként tekinthetett a Fidesz Újpestre, ám a tavalyi választás óta látványos mélyrepülést mutatott be a helyi szervezet ami komoly hatással van a Fidesz népszerűségére is a területen. A IV. kerületi polgármester népszerűségét tavaly nyáron a kutatások még 55%-ra mérték, azonban ez a szám 2018. decemberére több mint 10%-ot apadt. A felmérésben ráadásul még nem szerepelnek azok a hatások, amiket a decemberi kormányellenes tüntetések okoztak. A párt támogatottsága pedig a polgármesterétől is jócskán elmarad, ennek plafonját 30-33% körülire becsülik a felmérés készítői.

Ez bizony azt jelenti, hogy az ellenzéki összefogás a tavalyi parlamenti hely után (körzetet a baloldali Varjú László nyerte 41%-kal) magát a kerületet is elhódíthatja a Fidesztől, ami jelentős kihatással lehet a főpolgármester választás eredményére is.

A miniszterelnökségen azt beszélik, hogy ha az EU parlamenti választáson nem hoz jobb eredményeket a kerület, akkor nem bocsájtják meg a polgármesternek, hogy óvatosan visszautasította Orbán Viktor kerületi fórumát, vagy éppen a fideszes megmondó emberekkel való közéleti megjelenést.

Ha Wintermantel Zsolt nem tud májusban jobb eredményt felmutatni, ő lesz a következő eldőlő dominó, és hasonló levelet kaphat, mint amit ebben a cikkünkben idéztünk:

Kiszivárgott levél: Orbán tényleg hadvezérnek képzeli magát, lassan karddal az oldalán fog csörtetni

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!