Milliárdokba került, de megmentették a börtöntől

Kép forrása: Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány egy ügyes húzással elkerülte az EU további vizsgálatát Elios-ügyben. Egyszerűen nem küldték meg Brüsszelnek a számlákat, így lényegében nem az unió kasszájából lett kifizetve a 13 milliárd forintba kerülő közvilágítás korszerűsítése, hanem a magyar adófizetők pénzéből.

Az OLAF-jelentésében egyértelműen leírta, hogy súlyos szabálytalanságokat találtak a közbeszerzéseknél, melyeket az Elios akkor nyert el, mikor még Tiborcz Istvánhoz volt köthető a cég. Ha a kormány nem mondott volna le az EU-s pénzről, valószínűleg további vizsgálatokat folytatott volna az ügyben Brüsszel.

A Index közlése szerint, a kormány lépésére Ingeborg Gräßle az Európai Néppárt tagja, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke reagált:

“Ez egy bölcs döntés, amely az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem.”

Tehát a kormány nem tudta meggyőzni az EU-t azzal kapcsolatban, hogy vizsgálati eredményeik, melyek szabálytalanságokat tártak fel Elios-ügyben, megalapozatlanok voltak, így nem tehettek mást, hogy mentsék Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt, egyszerűen lemondtak az uniós támogatásról és inkább a magyarok zsebéből finanszírozták a gyanús ügyleteket.

Bréking: ilyen beismerő vallomásuk még nem volt, kegyetlenül kifosztották a magyarokat

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!