Itt a vége: eddig tartott a Jobbik. Felszámolással lesz végük?

Fotó: Vajda József

Mint írtuk, rendkívüli kongresszusra készül a Jobbik, aminek témája a párt sorsa, hogyan tudják folytatni a hatalmas ÁSZ bírság után a működésüket. Akkor felmerült, hogy a párt meg is szűnhet, bár utána ezt mind Sneider Tamás pártelnök, mind más frakció tagok cáfolták, és elkezdték az EU parlamenti választásra a felkészülést önálló listával.

A kérdés most azonban az, hogy egyáltalán létezni fog-e a Jobbik a választás idején, vagy addigra megszűnik?

Ugyanis Sneider a Népszavának elmondta, 20 millió forint van a kasszában, az előző büntetést még valahogy csak-csak kifizették, miközben elestek 331 millió forint állami támogatástól is. A mostani 136 milliós újabb bírságot 15 napon belül kellene fizetniük, ha nem kapnak részletfizetési engedményt, akkor felszámolás indul a párt ellen.

Sneider Tamás szerint normális körülmények között nem kellene számolni azzal az eshetőséggel, hogy a hatalom adminisztratív úton, mondvacsinált okokkal lehetetleníti el a legnagyobb ellenzéki pártot, de – tette hozzá – a Jobbik felkészült mindenre: „nem szabad úgy tennünk, mintha demokratikus országban élnénk”.

A helyzet olyan súlyos, hogy már a jogászok dolgoznak azon, hogy miként tud a Jobbik új néven újjá alakulni. A Jobbik parlamenti frakciójának tagjai pedig már fel vannak rá készülve, hogy független képviselőként kell folytatniuk a munkát. Hogy mi lesz a párttal, arról még nem tudni semmit, a jövő szombaton megtartandó rendkívüli kongresszuson bizonyára kemény döntés várható.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!