Újabb pofon a fideszes újságíróknak: ezeket a lapokat olvassák a miniszterelnökségen!

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Magyar Hírlap interjút készített Gulyás Gergellyel a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, és már az interjú elején sikerült egy elég váratlan és kemény kérdést feltenni a miniszternek:

“Magyar Narancsot, Figyelőt, Népszavát és Magyar Hírlapot is találtam a minisztériumba járatott sajtótermékek között. Ezek szerint ön mindkét oldalról szívesen tájékozódik?”

A miniszter a váratlan kérdés hallantán nem jött zavarba, kivágta magát az újságíró kérdése alól:

“Ez régen így volt, de töredelmesen be kell vallanom, hogy mostanában – mivel kevesebb időm van, mint bármikor korábban – nem olvasok rendszeresen lapokat.”

A kérdés előzménye az volt, hogy a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke Varga István egy korábbi interjú soránmelyről mi is beszámoltunkazt mondta, hogy “igényes, jó tollú újságírókat” inkább csak a másik oldalon lát. Varga az interjú megjelenését követően néhány órán belül már le is mondott posztjáról, végül Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője levélben biztatta a médiaholding alá tartozó újságírókat, hogy Varga kijelentése nem igaz és ők is nagyon tehetségesek.

Most a Magyar Hírlap erre az esetre is rákérdezett Gulyásnál, aki elmondta:

“Remélem, hogy a jó újságírók a jobboldalon dolgoznak. Az biztos, hogy ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent.”

Tehát kiderült az interjúból, hogy még ha most nincs is rá mindig ideje, Gulyás Gergely is szívesebben olvas normális és valós híreket, mint azokat a propaganda álhíreket, amiket a kormány kezében tartott médiumok ontanak magukból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!