Aljasak vagy idióták? Január 1-től megszűnt ez a támogatás, sokakat érint!

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A hatalmas tapsvihar közepette bejelentett 7 pontos családi támogatások mellett csendben, fű alatt megszűnhet egy másik, eddig létező támogatási forma. Erről mélyen hallgatnak a Fideszesek, igaz, ez nem a megszületendő, hanem a már meglévő gyerekeket érinti.

Ez a támogatási forma azoknál a családoknál jár, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 130 százalékát azaz 37 050 forintot. Tehát a legszegényebbekről van szó ebben az esetben. A gyermekvédelmi törvény  nem csak arról rendelkezik, hogy kötelezően adni kell ezt a támogatás, de azt is kimondja, hogy Erzsébet-utalványban kell azt folyósítani.

Itt jön a probléma, ugyanis január 1-től az Erzsébet-utalványt megszüntette a kormányzat, a törvényt nem módosították ennek megfelelően, és tárgysorozatba sincs véve a parlamentben ilyen irányú módosítás.

Két lehetséges válasz van erre, de egy sem hízelgő sem a kormánynak sem annak vezetőjének:

  1. egyszerűen aljasok, és így akarnak még egyet ütni a szegényeken, hogy legyen pénz a gazdagok kocsivásárlásának támogatására
  2. teljes a káosz a kormányzásban, az egyik kéz nem tudja mit csinál a másik, és a minisztériumok között nincsenek egyeztetések, amik ilyen ellentmondásos helyzeteket eredményeznek

Mi ebben nem tudunk dönteni, de sejtjük, ha a Fidesz ellenzékben lenne, milyen szavakkal, milyen kampányt folytatna egy ilyen kormányzati hiba láttán.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!