Végleg eltűnnek a süllyesztőben? Ilyen kutyaszorítóban még sosem voltak

Tusnádfürdõ, 2018. július 27. Mirkóczki Ádám jobbikos országgyûlési képviselõ (b) és Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika társelnöke a Mit kezdjünk a kétharmaddal? címû fórum elõtt a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2018. július 27-én. MTI Fotó: Veres Nándor

Az LMP bár örülhetett volna választási sikerének, azonban a belső ellentétek annyira feszítették, hogy sikeresen felszeletelték magukat. Kizárások, kilépések sorozatának eredménye képpen elvesztették Szél Bernadett és Hadházy Ákos korábbi társelnökeiket, akik messze a legismertebb arcai voltak a pártnak. Helyette importáltak egy hölgyet az Mszp-ből, és egy eddig nem sok mindent mutató úriembert Pécsről. Keresztes Lóránt azzal kezdte tevékenységét, hogy kijelentette, a Momentum távolabb áll az LMP-től mint a Jobbik, és óriási lehetőségeket lát a velük való együttműködésben.

Ezután a kijelentés és a belső leszámolások után, a szintén darabokra hullott Jobbik felé kezdtek el közeledni, mondván ők aztán a romlatlan, XXI. századi pártok, jelentsen ez bármit is az ideológiai katyvaszon kívül.

Most azonban az eddig magát zöld pártnak tituláló LMP megkapta a hadüzenetet az anyapártjától:

kizárja soraiból az LMP-t az Európai Zöld Párt európai parlamenti frakciója,

amennyiben az együttműködik a Jobbikkal – nyilatkozta az LMP-közeli Azonnali.hu-nak Philippe Lamberts, az európai zöldek képviselőcsoportjának társelnöke Strasbourgban. Az Azonnali.hu tulajdonosa a milliárdos Ungár Péter, aki ugyan csak elnökségi tag az LMP-ben, de megkerülhetetlennek tűnik a pártban a választások óta.

Lehet, nem is olyan nagy a párton belül sem a támogatottsága a Jobbikkal való összeborulásnak, így a társelnök Keresztes Lóránt belső ellenzéke is üzent neki. Azonban kutyaszorítóba került a párt, mert a közvélemény kutatások alapján már hónapok óta nem üti meg a bejutási küszöböt, így akár az EU parlamenti helyétől is búcsúznia kell, vagy elkezdenek tovább házalni, és megpróbálni a Momentummal indulni közös listán. Kármentésnek talán még jól jöhet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!