Megint elhasalt a Fidesz Hódmezővásárhelyen, nem ez lesz a kedvenc városuk

A Fidesz botrányos körülmények között parlamenten áterőltetett rabszolgatörvénye társadalmilag teljesen megbukott. Nem egy külföldi cég jelentette ki, hogy nem fogja alkalmazni, de önkormányzatok sora határozott arról, hogy a települések tulajdonában lévő cégekben nem fogják a munkavállalókra erőltetni a 400 óra túlmunkát.

Hódmezővásárhely is csatlakozni kívánt ehhez, Márki-Zay Pétert polgármester javasolta a Közgyűlésnek, hogy a 100%-os önkormányzati tulajdonú cégek számára tiltsa meg az évi 250 órát meghaladó túlóra alkalmazását, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeret bevezetését. Persze a fideszes többségű közgyűlés nem fogadta el a javaslatot, hanem egy kibúvót keresett, azt a döntést hozták, hogy meg kell kérdezni az érintett cégek munkavállalóit a döntés meghozatala előtt. A Fidesz-frakció tagjai pedig letették a nagy esküt, hogy a munkavállalók véleményét fogják képviselni a döntés során.

Össze is hívták az önkormányzati cégek munkavállalóit, és titkos szavazáson kérdezték meg a véleményüket.

A szavazáson a dolgozók 93 százalékos többséggel utasították el a rabszolgatörvényt.

Most főhet a helyi Fidesz feje, mit is csináljanak. Vagy szembemennek a kormányzattal, vagy segget csinálnak a szájukból. Egyik sem egy sikeres vállalkozás szavazatszerzés szempontjából. A legtisztességesebb persze az lenne, ha megígérték, akkor most meg is szavazzák helyben a rabszolgatörvény elutasítását, így legalább valami gerinc-féle maradványt még lehetne náluk találni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!