Tegnap még ellenség, ma már barát: rég csináltak ekkora s@gget a szájukból

Fotó: KKM / Mitko Sztojcsev

Ahhoz képest, hogy tavaly még az egyik legnagyobb ellensége volt, most már Budapestre csábítaná az ENSZ-t a Fidesz.

Egy kanadai lap számolt be arról, hogy ma dönthet arról az ENSZ, hogy melyik városban kíván 100 fős irodát létesíteni. Az érintettek között Montreal, Nairobi és Sencsen mellett Budapest is szerepel. A tervek szerint a 100 munkavállalóból 80 hazai lenne.

A hvg.hu elküldte kérdéseit a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, hogy kiderítse, helytálló-e a lap értesülése. Szijjártóék azt válaszolták: igen, valóban pályáztak a lehetőség miatt az ENSZ-nél,

és büszkék rá, hogy annyi jelentkezőből az ENSZ globális szolgáltató központjának helyszínéül lehet Magyarországot választja.

Azt is kiemelték: az európai országok közül egyedüliként Budapest került be a lehetséges helyszínek közé, ezt állítólag maga a világszervezet főtitkára hagyta jóvá.

Hogy mivel sikerült Szijjártóéknak meggyőzniük az ENSZ-t, hogy Budapest érdemes lehet egy ilyen központ felépítésére, miután tavaly egy teljes plakátkampányt letoltak a szervezettel szembeni hangulatkeltésre, az sajnos nem derült ki. Azt mindenesetre elmondták, az ENSZ törekvése összhangban áll a kormány azon célkitűzésével, hogy minél több magas hozzáadott értékkel és fejlett technológiával rendelkező munkahelyet hozzon létre Magyarországon.

Kérdés, vajon a CEU elüldözésével és az MTA beszántásával lesz-e még egyáltalán elég munkavállaló, akit hasonló nívójú munkahelyeken alkalmazni lehet. Majd kiderül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!