Újabb sarcokat vetnek ki az emberekre, másképp ez nem fog menni

Fotó: MTI

A tegnapi évértékelőn elhangzott 7 pontos programról jutott eszembe egy másik program, amit a szocialisták hajtottak végre 100 napos programként. Senki nem vitatkozott vele, hogy akkor szükséges volt-e végrehajtani az 50 százalékos béremelést, bevezetni a 13. havi nyugdíjat, vagy eltörölni a minimálbér adómentességét, a Fidesz is megszavazta a parlamentben.

Később látszódott meg, hogy mennyire megterhelte a magyar költségvetést, és bár maga a cél támogatható volt, de egy hosszabb távú, elnyújtott megvalósítással, mert így csak a Fidesz által 2001-ben elkezdett pazarló költségvetési politikát folytatta.

Ugyanez az érzés kerülget most is. A cél, hogy ne fogyjunk el a hazánkban, egyértelműen támogatható. De vajon ez-e a legjobb módja? Csak az autóvásárlási támogatás kerül majd hozzávetőlegesen 15 milliárd forintba évente, ha a jelen autóeladási számokat nézzük. A jövő, jelenleg kiszámíthatatlan, mennyibe fog ez kerülni.

Ne legyen senkinek kétsége, ezt azok fogják megfizetni, akiknek már megszületett a 2-3 gyermeke, vagy már akár fel is nőtt.

Mert ők fizetik be a költségvetésbe, amit most Orbán jó királyként elkezd szétosztogatni. Az alábbi ábra nagyon jól szemlélteti, miből osztogat Orbán ilyen bőkezűen. Igen, jól látható, hogy a vállalatok két éve csökkenő mértékben járulnak hozzá az ország fenntartásához, miközben a magánszemélyeket elképesztő mértékben, két év alatt 26,2 százalékkal jobban terhelték meg. Értik, ugye? Nem a Mercedes, a Bosch, az Audi, a Tesco, a MOL-t, az OTP vagy Mészáros cégei fizetik a költségvetés jó részét, hanem mi, magánszemélyek.

Ezt hívják jobboldali gazdaságpolitikának. Akinek ez tetszik, az szavazzon ezután is a Fideszre, további kellemes szellemi vakságot kívánunk nekik!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!