Jókora büntetés néz ki Orbánnak, egy szabályt nagyon benézett

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Ma egyre gyakrabban lehet hallani arról, hogy valaki “influencer”, azonban sokan talán nem is tudják mit jelent. Influencernek, azaz véleményvezérnek azt nevezzük, akit sokan követnek az online világban (pl.: Facebook, Instagram, YouTube) és véleményével tömegeket képes befolyásolni.

Ezek az emberek előszeretettel hirdetnek bizonyos termékeket, melyekért cserébe az adott cégtől pénzt vagy ellenszolgáltatást kapnak. A Gazdasági Versenyhivatal egyre nagyobb figyelmet szentel a véleményvezérek tevékenységének, és előírták nekik, hogy posztjaikban egyértelműen tüntessék fel ha hirdetésről van szó.

Ha az előző megfogalmazást vesszük alapul, akkor Orbán Viktor is könnyen nevezhető influencernek, hisz sokan adnak véleményére, sokan hallgatnak rá.
Viszont az előírásoknak köszönhetően, manapság nem nagyon találkozhatunk olyan jelölés nélküli reklámposzttal, mint amit Orbán osztott meg Facebook követőivel – közölte a 444.hu.

A hirdetés egyértelmű, a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó malomipari céget promózza, viszont elfelejtette megjelölni benne, hogy a közzétett bejegyzése egy hirdetés.

A kép alá a milliárdos üzletember cégének, a Viresol jelmondatát írta “A búzában hiszünk”, a képen pedig egyértelmű, hogy melyik cégről van szó.

Ha a Gazdasági Versenyhivatal nagyon ellenőrizni szeretné Orbánt, akkor simán a nyakába varrhatna egy jókora büntetést, bár valószínűbb, hogy szemet fognak hunyni a reklámtartalom kiírásának mulasztása felett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!