Ceausescu sorsa vár rá? Kőkeményen nekimentek Orbánnak, ez még nekünk is fájt

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Erős cikket közölt a miniszterelnök évértékelője kapcsán a legolvasottabb horvát napilap.

Beérhetett a Fidesz szomszédos országokkal való “briliáns” külpolitikája, durva cikket jelentettek meg ugyanis a magyar kormányfőről a legolvasottabb horvát napilapban, a Vecernji Listben. Abban beszámoltak évértékelőjéről, valamint a Freedom House nagy port kavart éves jelentéséről, mely történetében először már csak a “részben szabad” kategóriába sorolta Magyarországot.

Mint írják, hiába a dicshimnusz,

“a valóság hamarosan beköszön Orbán ajtaján”,

miután a kormányfő nem foglalkozik érdemben a kritikákkal, és csak a saját feje után hajlandó menni. “Már Horvátország is megelőzte Magyarországot, ami időközben az Európai Unió legkevésbé szabadabb országává vált” – írják. A cikkben emellett hosszasan taglalják a folyamatosan romló magyar-amerikai viszonyt is, most hogy Mike Pompeo Budapestre látogat.

Ez utóbbi találkozó érdekesnek ígérkezik, több súlyos ügy is terítékre kerül, köztük a jogállamiság és a korrupció kérdése, valamint a Huawei-ügy. Az amerikaiak állítólag nem nézik jó szemmel a kínai óriásvállalat magyarországi térnyerését. Erről bővebben egy külön cikkben tervezünk beszámolni.

Egy másik világhírű lap is beleszállt nemrégiben a kormányfőbe, erről bővebben itt olvashatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!