Azt hiszi mindent megtehet, csak mert a férje fideszes, de ebbe bele fog bukni

Mint arról már korábban hírt adtunk, az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjai egy vizsgálat során súlyos vádakkal illették Handó Tündét, aki az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke és akinek ellenőrzése az OBT-hoz tartozik.

A vizsgálatban az OBT tagjai megállapították,

hogy Dr. Handó Tünde az elmúlt egy évben több esetben figyelmen kívül hagyta a törvényességi jelzéseket, továbbá a sarkalatos törvényekben előírt egyes kötelezettségeinek nem tett eleget.

Ezt azonban Handó nem hagyta annyiban, így folytatódik a közte és az OBT közötti adok-kapok.

Most a Népszava, egy belső üzenetre hivatkozva állítja, hogy Handó Tünde, akinek az OBH elnökeként semmi köze sincs a bírák ítélkezési munkájához, támadást indított az őt törvényben előírtak szerint felügyelő bírói testület, az Országos Bírói Tanács ellen – közölte a 444.hu.

A lap értesülése szerint a belső üzenetben az áll:

Handó reméli, hogy az OBT tagjai ítélkezésük során bírói kötelezettségüknek megfelelően függetlenül és pártatlanul járnak el. Nem pedig úgy, mint amikor OBT-tagként tevékenykednek, mert ilyenkor, Handó szerint valótlanságokat állítanak, és a sajtóval is összejátszanak.

Egyébként az OBT Alaptörvényben lefektetett feladatai közé tartozik az OBH elnökének ellenőrzése. Tavaly tavasszal hoztak nyilvánosságra a tanács tagjai egy elég kritikus és elmarasztaló jelentést Handóról, ami után az OBH elnöke kijelentette, hogy illegitimnek tartja az OBT-t és folyamatosan támadja a bírákat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!