Majdnem tragédiába torkollott Orbán gusztustalan agymosása: ártatlanokra támadtak

Fotó: Schild & Vrienden FB

Erőszakba torkollott a szélsőjobboldali szervezetek szeánsza.

Több ponton is gyülekeztek szombaton a különböző szélsőjobboldali, hungarista és neonáci csoportok, hogy megemlékezzenek a 74 évvel ezelőtti budapesti ostrom zárásaként bekövetkezett kitörési kísérletre. A rendezvényen – az elmúlt évekhez hasonlóan – több százan részt vettek, idén még külföldi radikális csoportok is megjelentek.

A Mérce beszámolója szerint közben ellentüntetést is szerveztek Budán. Az antifasiszták azt sérelmezték, hogy a kormány évről-évre megengedi, hogy neonácik vonulhassanak a főváros utcáin. Miután a megemlékezés elkezdődött (az hagyományosan egy több tíz kilométeres túrát jelent), az ellentüntetők lezárták demonstrációjukat, és elkezdtek hazaszállingózni. Egyikükre, egy 12-13 diákból álló csoportra ekkor támadt rá a feltehetően a megemlékezésről érkező, feketébe öltözött társaság.

A csoport egyik tagja a Mércének elmondta: a támadást azután követték el, hogy vége lett a békés ellendemonstrációjuknak, és már a rendőrök is elvonultak. Az ismeretlenek ekkor elvették két zászlójukat, egy embert a falnak löktek, és többeket megütöttek.

A miniszterelnök felelőssége is felmerülhet az ügyben, miután rendre teret enged a szélsőséges megemlékezésnek. De többet is tesz: a menekültválság óta egyre inkább szélsőjobboldalivá váló retorikájával, és bizonyos esetekben az erőszakot is szentesítő megszólalásaival Orbán

nem csak eltűri ezeket az embereket, de fel is bátorítja őket abban, hogy elhiggyék: normális, ahogy gondolkodnak.

Pedig nagyon nem. Minden tisztességes vezető kötelességének érezné, hogy karanténban tartsa őket.

Időközben a Mérce frissítette a cikkét, amiből kiderül: a korábban Bayer Zsolttól autogrammokat kolduló Bede Zsolt és uszító portálja, a vadhajtasok.hu magára vállalta a támadást. Mint írták: azért tették, mert “megunták, hogy külföldről importált antifasiszták fenyegetőzzenek“. A Mérce videóját itt megtekinthetik:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!