Évet értékelt Orbán – ma elsöpri a népharag? Miközben kordonokkal védik, az utcán már gyűlik a tömeg

Évértékelő hazugságbeszédet tartott a miniszterelnök, közben az utcán elkezdtek gyűlni az összellenzéki tüntetők.

Cikkünk folyamatosan frissül…

A beszédet szokásos dicshimnuszával kezdte, erről csak röviden ejtenénk szót, van papagája bőven, akik visszakárogják hazug szavait.

“Soha rosszabb évet, mint 2018”

– kezdte a miniszterelnök. “Harmadszor is kétharmaddal nyertük meg az országgyűlési választásokat, a magyar gazdaság pedig 5 százalékkal növekedett“. Szerinte a Fidesz egy felemelkedés-történetet írt Magyarországon. Ezt azzal akarta alátámasztani, hogy növekszik a házasságok száma, a foglalkoztatottság 70 százalékra nőtt, a minimálbér pedig a duplájára emelkedett.

Újra és újra győzni fogunk” – hadoválta hitleri tempóban a kormányfő, majd elmondta, nekik nem az a győzelem, ha a pártjuk nyer, hanem ha az országuk. “Fel fogjuk számolni a szegénységet, mindenkinek lesz munkája és otthona” – ezt Kádár János sem mondhatta volna szebben.

Természetesen nem lett volna teljes a beszéd, ha a bevándorlásról nem ejtett volna szót, a miniszterelnök többször bedobta Soros György nevét. Szerinte Soros ugyanazt akarja, mint amit a kommunisták akartak, eltörölni a hagyományokat, felszámolni a nemzeteket és létrehozni egy világkormányt.

“Az új internacionalizmus fellegvára mára Brüsszel, eszköze a bevándorlás”

– jelentette ki paranoiásan Orbán.

A miniszterelnök egy hétpontos “családvédelmi” akciótervet is bejelentett, amennyiben állja ígéreteit, rendesen meg fogja terhelni a költségvetést. Mint ígérte, bővíteni kívánják a csok kedvezményes hitelét, a második gyermek születésekor 1, a harmadik után 4, minden további gyereknél pedig 1-1 millió forintot tervez átvállalni a kormány.

Akár be is aludhattunk volna őrültségein, ha nem kezdett volna el az ellenzékről is beszélni. Ezen a ponton ugyanis új elemet fedeztünk fel a beszédében: Orbán szemlátomást retteg az összellenzéki együttműködéstől, feltűnően hosszan próbálta ugyanis szapulni azt. A baloldal és a Jobbik összefogását “szocialista-náci koalíciónak” nevezte. Beleszállt Karácsony Gergelybe, a főpolgármester-választás fő esélyesébe is, amiért a politikus néhány napja a HírTV-ben védelmébe vette Gyöngyösi Mártont, aki pár éve listázta volna az izraeli-magyar kettős állampolgárokat a parlamentben.

“és Ez az ember akar a budapestiek főpolgármestere lenni, ahelyett hogy elkullogna csendben a kertek alatt? Szégyen”

– harsogta drámaian Orbán. Az ellenzékiek MTVA-székházbeli akciójáról azt mondta, a képviselők “pókembereset játszottak” és színészkedtek, a parlamentben pedig az arcukba nyomták a kameráikat. “Talpig úriemberek. Talpig – node onnan felfelé?

A beszéd közben több száz tüntető átvonult a blokád alá vont Lánchídról a Király lépcsőhöz, ahol már elkezdett gyülekezni a 4 órára meghirdetett összellenzéki tüntetésre a tömeg. Mint mondták: ők is “értékelni” jöttek. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!