Tarlósi bosszú: a főpolgármester végre felszámolhatja Vitézy Dávid örökségét

Megszűnhet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) a Magyar Nemzetbe bújt Magyar Idők című kormánylapnak.

A pénteki lapszámban megjelent interjúban a politikus azt mondta, hogy az elektronikus jegyrendszer finanszírozásának sikerétől is függ a közlekedési központ sorsa.

“Amennyiben nem fog szerződéssel a BKK-hoz kötődni az új jegyrendszer, akkor nagyon nagy eséllyel megszüntetjük a közlekedési központot. A közeljövőben mindenképpen eldől a BKK sorsa” – fogalmazott Tarlós István.

Az elektronikus jegyrendszerről szólva közölte, hogy két különböző szerződés van. A főváros egy támogatási keretszerződést kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal; ez most is él, pénzügyi következményei nincsenek.

A másik megállapodást – amelyet többször módosítottak – a BKK kötötte önállóan, kétoldalúan a kivitelezővel. Ezt a szerződést a városvezetés, a közgyűlés nem látta. Ez az, amelyet a közlekedési központ felmondott, amely miatt valószínűleg évekig polgári perben áll majd a kivitelezővel – jelentette ki Tarlós István.

Tarlós az interjúban kijelentette, hogy már nem karriert épít, hanem problémákat akar megoldani. Hozzátette: ha azonban elvállalta az újabb indulást a főpolgármesteri tisztségért, akkor persze nyerni szeretne. Úgy vélekedett, hogy előválasztás címén csupán bátorságfejlesztő gyakorlatot tartott az MSZP és a Párbeszéd.

Az ellenzéki előválasztásokkal kapcsolatban hozzátette: ilyen nyugodtan még nem készült választásra.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Tarlósi bosszú: a főpolgármester végre felszámolhatja Vitézy Dávid örökségét címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!