Kiadták a kilövési engedélyt Demeterre: kegyetlenül meghurcolják, ilyen még nem volt

Páros lábbal szállt bele a kormányzat az LMP képviselőjébe.

Visszavonhatták Demeter Márta nemzetbiztonsági átvilágításának korábbi eredményét – írja a kormánypárti Pesti Srácok. Amennyiben az információ igaz, úgy Kövér László házelnök kezdeményezheti az LMP-s képviselő nemzetbiztonsági bizottsági tagságából való felmentését, ami

példa nélküli lenne a rendszerváltás utáni magyar parlamentarizmus történetében.

1990 óta még sosem fordult ugyanis elő, hogy valakit megfosztottak volna tagságától.

Az Index rákérdezett az LMP-nél, hogy igaz-e a Pesti Srácok értesülése, de sem Kanász-Nagy Máté szóvivő, sem Demeter nem volt hajlandó megerősíteni a hírt. Közleményben viszont reagáltak rá, ebben azt írtak:

Újabb elemmel bővült az ellenzéki képviselőkkel szembeni támadások sora. Kövér László útján tudatták Demeter Mártával, hogy veszélyt jelent a NER-re, és nem tűrik, hogy belelásson az embereket megkárosító játékaikba. Mindenféle ürügybe belekapaszkodva próbálják azt megakadályozni, hogy az ellenzék a zavaros és törvénytelen kormányzati ügyekről tájékoztathassa a magyar embereket.

Nem fogadjuk el a nyilvánvalóan politikai megrendelésre készült, alaptalan megállapításokat Demeter Márta munkáját illetően, ezért az ügyben a szükséges jogi lépéseket megtesszük. Minden leszámolási kísérlet dacára folytatjuk a munkát és nem hagyunk fel a Fidesz leleplezésével és a NER felszámolásával.

A Fidesz azután kezdett bele a Demeter Márta-ellenes hadjáratába, miután a képviselőnő megkérdezte Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, hogy miért honvédségi gépen szállították haza Orbán lányát Ciprusról. A kormányközeli sajtó szerint Demeter hazudott, ugyanis nem a kormányfő, hanem egy Cipruson szolgáló Orbán vezetéknevű katona lányáról volt szó.

Később azzal is megvádolták a képviselőt, hogy katonai titkokat hozott nyilvánosságra, sőt még be is perelték, Kövér pedig kezdeményezte az Alkotmányvédelmi Hivatalnál nemzetbiztonsági átvilágításának felülvizsgálatát. Ha tévedett, ha nem, amennyiben tényleg megfosztja őt Kövér bizottsági tagságától,

úgy sosem látott mértékben fog visszaélni a hatalmával.

Pedig ez kétségkívül nagy szó lenne, miután a házelnök nemrégiben brutális büntetésben részesítette a rabszolgatörvény elfogadását megakadályozni szándékozó képviselőket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!