Kitálalt a világhírű lap, végre megnevezte, ki tartja életben Orbán rendszerét

A Washington Post újra kritizálta Orbánékat, de most először meg merte nevezni a nemzetközi felelősöket is.

Nem először fordul elő az utóbbi időben, hogy kemény hangvételű írásban tárgyalja Orbán Viktor rendszerét a Washington Post. Ezekben többek között megírták, hogy régóta komoly válságban van a magyar demokrácia helyzete. Most a Freedom House elemzése kapcsán ragadták újra magukhoz a szót, ami – történetében először – már csak a “részben szabad” kategóriába sorolta hazánkat.

A mostani cikkük azért is érdekes, mert először végre megnevezi a NER fennmaradásának nemzetközi felelőseit is. Mint írják, Magyarország leminősítése szégyen az EU-ra is, mert miközben kiállnak a demokrácia mellett,

Magyarország az első uniós tagállam, ami a részben szabad országok listájára került.

Hiába fogadtak el az EP-ben még egy jelentést is, ami elmarasztalta a magyar jogállamiság helyzetét, a lap szerint úgy tesznek, mintha semmi rossz nem lenne Magyarországgal. Ennek legfőbb okaként a pártpolitikát nevezték meg. Felhozzák, hogy a Fidesz annak a Néppártnak a tagja, melyben az EU de facto vezetőjének, Angela Merkelnek a pártja is ül. Hogy biztosítsák a kellő szavazatarányt, a néppártiak bevédik a Fideszt a szankcióktól.

A szerző borúlátóan látja a jövőt is, mivel Manfred Weberrel a Néppárt egy olyan embert jelölt az Európai Bizottság élére, aki Orbán természetes szövetségesének számít. Ránézésre sokkolónak tűnhet, hogy az unión belül létrejöjjön egy autoriter rezsim, írja, de ez annyira mégsem meglepő, ha azt nézzük, hogy a demokratikus alapon szerveződött uniókban volt már rá példa, hogy évtizedeken keresztül megengedték, hogy autoriter kormányok működjenek.

Amíg erős szövetségeseik vannak, és nem alkalmaznak nyíltan erőszakos és diktatórikus módszereket, az EU nem csak el fogja viselni magán belül az autoriter rezsimeket,

de akár még finanszírozni is fogja őket a közös alapokból”

– zárja gondolatait a szerző.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!