Megdőlt a rekord, senki nem tudja mi jöhet ez után

Népszava fotó/Vajda József

A Zsaruellátó Facebook-oldalról értesültünk róla, hogy megdőlt a rendőrségtől leszerelők száma a múlt héten.

Volt olyan, hogy egy nap leforgása alatt 120 rendőr szerelt le, csak Budapesten 45-en.

Más megyéből azt a hírt kaptuk, hogy az újonnan felszerelt állománynak az egy harmada egy éven belül elhagyta a rendőri hivatást, pedig ez próbaidőn belül van, ami azt jelenti, hogy a képzési költséget is vissza kell fizetniük, ennek ellenére leszerelnek.

Lassan, nem lesz aki megvédje az állampolgárokat, aki üldözze a bűnözőket, marad a gyorshajtási bírságok kiszabása, meg a forgalomirányítás.

Csoda-e, ez a leszerelési hullám, amikor Balogh János országos rendőr-főkapitány is bevallja, hogy a rendőri felső vezetés is tudja, hogy óriási gondok vannak az állomány túlterheltségével és alacsony keresetével. Majd

arra kérte kollégáit, hogy „esküjüknek megfelelően és abban a hitben, hogy igenis a hazánkat, az itt élőket szolgálják, továbbra is tartsanak ki”.

Nos, a “kitartásból” persze nem lehet ebédet rendelni, és ruhát sem lehet vásárolni a gyereknek, de még a moziba sem engedik be az embert, hiába mondja, hogy ő tegnap este is kitartott a szolgálatban. Bár a megmaradt állomány büszke a munkájára, és sok leszerelő is keserűen nyilatkozik a pálya elhagyásról, az anyagi körülmények mindent felülírnak, főleg, amikor már a családjáért is felelősséggel tartozik az ember.

Lehet, ha Pintér Sándor belügyminiszternek ugyanannyi energiája lenne a rendőrség problémáit megoldani, mint amennyi a volt őrző-védő cégeinek a szemmel követésére, lehet nem lenne ilyen siralmas a helyzet, és nem találnának ki olyan baromságokat mint ez is itt:

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!