Azt tették meg, ami elől Orbán gyáván elfutott

Mint arról már korábban beszámoltunk, a holland parlament ki szerette volna deríteni, hogy mennyi valóságalapja van a Sargentini-jelentésben foglaltaknak, ezért egy delegációt szerettek volna Magyarországra küldeni.

A holland delegáció a demokrácia állapotának vizsgálatát tűzte ki célul, mivel azonban a magyar kormány nem volt hajlandó velük találkozni, így nem látták értelmét az útnak és végül törölték a tervezett látogatást.

A magyar kormány a Sargentini-jelentés megjelenése óta tiltakozik az abban foglaltak ellen. A mostani holland látogatást, ami megcáfolhatta volna a jelentésben megfogalmazott vádakat, a kormánypárt elutasította, nem voltak hajlandók együttműködni a hollandokkal.

Kovács Zoltán az esettel kapcsolatban akkor azt mondta: “A holland parlamentnek semmilyen joghatósága nincs a magyar jogszabályokra és a hazai politikai életre nézve. Magyarország ellen évek óta nemzetközi hecckampány folyik, amelynek a hágai bevándorláspárti politikai elit a zászlóvivője. Olyan hangnemben beszélnek rólunk, ami eleve ellentmond az uniós szövetségesek közötti partnerségnek. Az említett hecckampányok során pedig előbb hirdetnek ítéletet, és csak később vizsgálódnak. Különösen így van ez a 2015-ös migrációs válság óta.”

Szerdán a Momentum Mozgalom közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy szoros kapcsolatot ápolnak a holland kormánypárttal és koalíciós partnerével, ezért a párt meghívót küldött holland partnereinek, akiket szívesen fogadnak és segítik őket amiben csak tudják a többi ellenzéki párttal és a civilekkel együtt – közölte a 24.hu.

Végül Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője tett közzé Facebook-oldalán egy bejegyzést, melyben leírja az esetről alkotott véleményét:

Orbán Viktornak nem számít, hogy milyen kép alakul ki Magyarországról a világban: míg európai szövetségeseinket nem hajlandó fogadni, Vlagyimir Putyinnak évente többször teríti ki a vörös szőnyeget. Hazugság, hogy meg akarja védeni az érdekeinket Európában. A közelgő EP-választásnak az is tétje, hogy egy kiszolgáltatott és elszigetelt ország leszünk egy gyenge Európa szélén, vagy egyenrangú partnerek egy erős és összetartó Európa szívében.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!