Nem elég, hogy kinyírta a Magyar Nemzetet, most még tort is ül a tetemén

Egy évvel a felszámolása után feltámadt halottaiból, és propagandalapként folytatja tevékenységét az egykor szebb napokat látott Magyar Nemzet.

Tavaly tavaszig néhány évig megmutathatta a konzervatív sajtó – a Magyar Nemzet hasábjain keresztül -, hogy mire képes, ha szabadon működhet, és nem pártérdekeket kell szolgálnia. Az eredmény egy rendkívül színvonalas újság lett, baloldali, liberális-progresszív értékrendet valló újságírókként mi magunk is fejet hajtottunk konzervatívabb érzésű kollégáink munkája előtt. (Az utolsó etap szerkesztősége azóta egyébként Magyar Hang néven új hetilapot indított, ez is maradt ugyanolyan színvonalas, mint az utolsó Nemzet, szóval meleg szívvel tudjuk ajánlani Olvasóinknak.)

A Nemzet hatalomfüggetlen működése anomáliának számított a jobboldalon, nem is élt meg sokat, 3 szabad évét sem a politikai kultúra demokratikus mivoltának, hanem egy kegyvesztett oligarcha bosszúvágyának köszönhette. A tavalyi választás után aztán Simicska Lajos bedobta a törülközőt, a folytatást ismerjük, médiabirodalma nagy része (köztük a Nemzettel) időközben újra kormányközeli kezekbe került. A Nemzet helyére ideiglenesen felépített Magyar Idők múlt héten közölte, a G-nap (a Nemzet függetlenedésének napja) negyedik évfordulójától visszaveszi régi nevét, és Magyar Nemzet néven folytatja tevékenységét.

Az Index most szemlézte a függetlenített simicskás Nemzet utolsó lapszáma, és a már visszafideszesített lap első száma közötti különbségeket. Az előbbi olyan hírekről számolt be, minthogy a Fidesz a választások után neki tervez menni a sajtónak és az önkormányzatoknak, valamint hogy a CEU Bécsbe költözhet (ezek mind be is következtek). Az új lapszám ezzel szemben olyanokról ír, hogy

  • az MSZP “bohócot csinál magából”,
  • az ellenzéki képviselők randalíroztak és ezért fizetni fognak,
  • és hogy csődközeli helyzetbe került a Jobbik.

A külföldi híreket szemléző hetedik oldal állítólag mindössze három migránsos hírből áll, a publicisztikát tartalmazó rovatban pedig olyanokat írnak, hogy az új lap célja, hogy a “progresszív gyökerű hírhamisitás” és a “balliberális dezinformálás” helyett végre a “valódi nemzeti-keresztény” oldal is hallattathassa a hangját.

Ami érdekes, hogy az új Nemzet olcsóbban fog megjelenni, mint a régi (ugyanannyiért, 180 forintért adják, mint a Magyar Időket), valamint hogy a régivel ellentétben az új kiadásban valamiért egyetlenegy reklám sem szerepel. (Feltesszük, ez a töménytelen mennyiségű kormányhirdetés korában azért hamarosan változni fog.)

Orbán Viktor is megszólalt a Nemzet újramegjelenése miatt, Facebook-oldalára feltöltött egy képet, amin épp az új lapot olvasgatja. A cinikus gazember tehát nem elég, hogy előbb kivéreztette, majd beszüntette az egykor szebb napokat látott, tőle függetlenül működő polgári lapot, most még

tort is ül a tetemén,

és azon röhögcsél magában, hogy sikerült egy újabb újságírói műhelyt a szócsövévé tennie. Egészségére, miniszterelnök úr, büszke lehet magára!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!