Már nem is tagadják: készülhetünk a legrosszabbra, komoly megszorítások várhatóak!!!

MTI Fotó: Kovács Tamás

Orbán választási győzelmeiben eddig nagyon nagy szerepet játszott a szerencse. A 2008-as gazdasági világválság után, 2010-ben egy olyan környezetben vette át az ország irányítását, amikor világszinten újra felpörgött a gazdaság, így húzva magával a magyar GDP-t és jövedelmeket. Ezzel a fellendüléssel együtt a soha nem látott mértékű EU-s pénzek beáramlása lehetővé tette számára, nem csak azt, hogy oligarchái megerősödjenek (Mészáros az ország leggazdagabb emberévé vált pár év alatt), hanem valamelyest ez a növekedés “lecsurogjon” a lakosság szintjére is, életszínvonal növekedést okozva.

Mindennek azonban vége. Vége az “aranykorszaknak”, amikor a világgazdaság pénzbősége ránk is kedvező hatással van.

  1. Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott: a világgazdasági lendület kezd kicsit visszaesni, és ezeket a hatásokat Magyarország sem tudja kizárni, erre érdemes felkészülni.
  2. Szijjártó Péter és a magyar diplomácia teljes ámokfutását úgy fogják megjutalmazni, hogy a következő, 2020-as ciklusban a támogatások jó részét lehúzzák Magyarországtól. A német nagykövet bejelentette:  a magyar kormány számos“vörös vonalat” átlépett, és erre emlékezni fognak, amikor a következő EU-s költségvetésről tárgyalnak.

Varga mindezek után kijelentette, hogy több minisztériumban is folyik tervezés, amely alapján úgynevezett

gazdaságvédelmi programot

alakíthatnak ki tavasszal, de részleteket ugyanakkor nem közölt.

Ne legyen senkinek kétsége, amit eddig reformnak, megszorításnak, csomagnak hívtak annak új neve született: gazdaságvédelmi program. Nem jelent ez más, mint azt, hogy kevesebb lesz a pénz, nagyobb lesz az infláció, és a Fidesz megvalósítja 2006-os kampánymondatát, és

Rosszabbul fogunk élni, mint négy éve.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!