Kapkodás és pánik a Fidesznél: megijedtek a kutatási adatoktól?

Soha nem látott mozgás  indult be a Fidesz média birodalmában, aminek az okait senki nem tudta, de úgy néz ki, hogy a Fidesz már régebben tudta és értesült azokról a trendekről, amik a közvéleményben elindultak.

Az, hogy a ma napvilágot látott adatok a Jobbik erősödését és a Fidesz gyengülését mutatják, valószínűleg már régebben tudták Orbánék, nem hiába kezdték el gőzerővel támadni a Jobbikot, az ÁSZ büntetéssel pedig a csőd szélére sodorni az ellenzéki pártot.

A médiában is váratlan átrendeződés ment végbe, több kormányzati forrás szerint Habony Árpádnak egyre kevesebb beleszólása van abba, hogy miként kommunikál a Fidesz és a kormány. Hogy mi áll ennek hátterében, nem tudni, mindenesetre Habony az utóbbi időben többet volt külföldön mint idehaza. A Fidesz valószínűleg nem nyert a háttérbe vonulásával, a kormánykommunikáció jóindulattal is csak “döcögött” a szakszervezetek által gyorsan „rabszolgatörvénynek” elkeresztelt túlóratörvény ügyében. Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, cáfolatok és káosz jellemezte a rabszolgatörvényt mosdatni akaró kampányt.

A  Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány körül sem tiszta minden, pedig Orbán még nemzetstratégiai jelentőségűnek is nyilváníttatta. Az elnök egy interjút adva kifejtette, hogy a jó újságírókat a baloldali médiában kell keresni, majd egy óra múlva távoznia is kellett a milliárdos alapítvány éléről. A megszüntetett Magyar Nemzetet most újra életre keltik, az eddigi zéró olvasottsággal rendelkező Magyar Időket nevezik át Magyar Nemzetre, és rögtön menesztették is Gajdics Ottó főszerkesztőt, akinél beljebb talán már csak Bayer Zsolt és Bencsik András van Orbán alfelében.

Hiába, lehetséges, hogy új elvárás lesz az is, hogy tudni kell újságot is írni, mert az már látszódik, csak maga a propaganda nem elég, azt már egyre kevésbé eszik meg az emberek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!