Durván lebukott az EchoTV – direkt akarták szabotálni Sargentini előadását

Megpróbálták megkaraktergyilkolni Sargentinit, de végül a saját vermükbe estek.

Múlt héten attól volt hangos a teljes propagandasajtó, hogy Judith Sargentini kivezettette az EchoTV-t az amszterdami egyetemen tartott előadásáról. Azt próbálták ráverni, hogy valójában ő az, aki antidemokratikus, nem az Orbán-kormány, ő nem tűri meg a kritikus sajtót a környezetében.

Ez egybecsengene a Fidesz elmúlt években hangoztatott liberális véleményterrorról szóló narratívájával, mely szerint Nyugaton sokkal inkább elnyomják a sajtót, mint Magyarországon. Legutóbb épp Szájer József EP-képviselő kezdett hasonló fejtegetésbe a Magyar Időkben.

A Lokál odáig is elment, hogy hisztisnek és képmutatónak nevezze Sargentinit. Szerintük bort iszik és vizet prédikál, mert “miközben a nyilvánosságért aggódik, a jobboldali sajtóval bezzeg nem hajlandó szóbaállni“.

A feketeleves hétfőn érkezett, miután Cseres Katalin, az egyetem egyik docense, egyben az előadás szervezője nyilatkozott a Klubrádiónak. Szerinte szó sem volt kivezettetésről, a tévéseknek azért kellett távozniuk, mert regisztrációjuk ugyan volt, de a kommunikációs és sajtóirodától nem kértek engedélyt, e nélkül pedig nem forgathatnak az épületben. Cseres szerint ez egyformán vonatkozik minden tévésre, szóval nem történt hátrányos megkülönböztetés. Hozzátette: Sargentini olyannyira nem akarta kiküldeni őket,

hogy még azt is elmondta, neki teljesen mindegy, hogy maradnak-e.

Magyarán: Sargentini akár engedély nélkül is hagyta volna őket az épületben forgatni. Reméljük, felelni fognak a bíróság előtt ezért az újabb ocsmány hazugságért!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!