Gyáván elfutottak Orbánék: attól félnek, amit eddig ők követeltek

Fotó: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Magyar Időkben jelent meg egy cikk, amiben Marácz László, az Amszterdami Egyetem oktatója beszél arról, hogy a holland parlament delegációja felül szeretné vizsgálni a Sargentini-jelentést Magyarországon. “A holland parlamentben utána fognak járni a Sargentini-jelentésben szereplő gyanúsítgatásoknak, vádaknak.”

Marácz László a cikkben kihangsúlyozta azt is, hogy “a Sargentini-jelentéssel ellentétben meghallgatják a másik felet, a magyar kormányt is”. Most azonban a hvg.hu arról számolt be, hogy a holland parlament delegációja törölte tervezett magyarországi látogatását, ami a demokrácia állapotát vizsgálta volna Magyarországon,

mivel a magyar kormány nem szándékozik találkozni velük, miközben eddig azt kifogásolták, hogy velük senki nem egyeztet.

Így a hollandok szerint az egész értelmetlen lenne.

Anne Mulder holland képviselő elmondása alapján, a hágai parlamentben régóta napirenden van az Európai Unió alapszerződésének hetes cikkelye szerinti eljárás, melyet Magyarországgal és Lengyelországgal szemben indítottak.
Végül úgy határoztak, hogy a kérdéses országokkal párbeszédet kezdeményeznek a témában, ezért képviselőket, szakértőket, civil szervezeteket és az adott kormányok képviselőit is meghallgatják, végül a holland parlament európai ügyek bizottságában megvitatják a kérdést.

De hiba csúszott a tervbe, mivel hiába kezdeményezték a megbeszélést, a magyar kormány nem akarja őket fogadni, ezért törölték az utat.

A holland képviselőnő nem vett részt a szervezésben, ezért nem tudta megmondani, hogy milyen indokkal utasították őket vissza, mint ahogy azt sem, pontosan kikkel szerettek volna találkozni. A hvg.hu értesülései szerint szerettek volna találkozni a holland delegáció tagjai a magyar parlament Európai Ügyek Bizottságával, aminek már az időpontja is megvolt, végül azonban magyar részről váratlanul lemondták a találkozót.

“Csalódottak vagyunk, hiszen úgy nem tudunk valódi vitát kezdeményezni, ha nem hallgatjuk meg az összes felet” – nyilatkozta Mulder. Az azonban biztos, hogy a lengyel kormány együttműködőbb volt a hollandokkal, így a delegáció február 24-én Lengyelországba látogat.

A hollandok tehát biztosra szerettek volna menni abban a kérdésben, hogy helytálló-e a Sargentini-jelentés vagy mégis a magyar kormánynak van igaza, de a magyar kormány nem hajlandó fogadni a holland delegációt. Ebből talán a hollandok már le is tudták vonták a következtetést.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!