Ennek az embernek a szálláscsinálója Orbán – megfenyegette Európát Putyin

Orbán és Putyin (Kép: Orbán Viktor Facebook)

Egy nappal azután, hogy az orosz provokációk miatt az Egyesült Államok kilépett az INF-egyezményből, az orosz elnök bejelentette: komoly rakétafejlesztésbe kezd.

Oroszország is kilép az 1987-ben kötött INF-egyezményből – jelentette be szombaton Vlagyimir Putyin. Emlékezetes, a szerződést a hidegháború vége tájékán kötötte Ronald Reagen akkori amerikai és Mihail Gorbacsov orosz elnök. A cél az volt, hogy felszámolják a szárazföldön állomásoztatott közepes és rövid hatótávolságú nukleáris rakétákat.

Az Egyesült Államok alig néhány napja mondta fel az egyezményt, arra hivatkozva, hogy az oroszok rendszerint megszegik annak előírásait, emiatt nem akarnak az egyetlen ország lenni, amit egyoldalúan korlátoz a szerződés. Putyin nem sokáig késlekedett a válasszal, egyből felmondta az oroszok részvételét. Az orosz elnök célja a provokációkkal valószínűleg az lehetett, hogy az Egyesült Államokat okolhassa a szerződés felbontásáért, így Trumpék lépése végsősoron neki kedvez.

Putyin egyúttal, hogy emelje a tétet,

elrendelte a Kalibr manőverező repülőgépek hiperszonikus rakétáinak fejlesztését.

Elmondta: azért függesztette fel az oroszok részvételét az INF-ben, mert az Egyesült Államok is ezt tette.

Lassan ténylegesen is visszatérni látszanak a hidegháborús idők; rossz hír a magyaroknak, hogy egy ilyen helyzetben 30 év kiútkeresés után cseppet sem indulunk jobb helyzetből, miután újra egy olyan önkényuralmi rendszer ül a nyakunkon, ami elsőszámú szövetségesének nem a nyugati tömböt, hanem a keleti despotizmust tekinti.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!