Durva írást jelentettek meg: lerántja a leplet Orbánról, így íratta a nevére a fél országot

A szerző az Orbán-rezsim legnagyobb hazugságának a strómanhálózatok elrejtését tartja.

Durva írás jelent meg a B1 Blogon az Orbán-rendszer korrupciós természetrajzáról. A szerző úgy fogalmaz: a rendszer legnagyobb hazugsága nem a migránsokkal való riogatás vagy a rezsicsökkentés,

hanem hogy úgy tesznek, mintha nem íratták volna a nevükre a fél országot.

Mint írja, a miniszterelnök az intézményes strómanság egész hálózatát alakította ki. A vagyonnyilatkozati rendszer szerinte értelmetlen, mivel egyrészt önkéntes alapon működik, másrészt semmi lehetőség nincs a nyilatkozatok felülvizsgálatára, miután az utolsót, a NAV vagyonosodási vizsgálatát 3 éve eltörölte a Fidesz.

A miniszterelnök és köre szerinte mára olyan szinten behálózták a gazdaságot, hogy mindent ők irányítanak azokon a területeken, ahol nem a külföldi multik dominálnak. Több módszert is kidolgoztak arra, hogy a megszerzett vagyont elrejtsék a magyarok elől, mint pl.:

  • A “családi összefogást“, vagyis amikor a közvetlen családtagokra, rokonokra íratják az inkriminált elemeket. Erre példaként Kósa Lajos 83 éves édesanyját és híres-neves sertéstelepét hozza fel.
  • Az offshore cégek és a strómanok alkalmazását. A cikk szerint ezeknek megvan a veszélyük, mert az előbbiek nagyban függnek az adott ország adóhatóságától, és a Wikileaks-szerű szivárogtatásoktól, az utóbbiak esetében pedig sosem lehet igazán megbízni a külsős bizalmi emberben, fennáll az esély, hogy az bármikor leléphet a pártvagyonnal.
  • Ezek miatt hozta létre már 2013-ban a Fidesz a bizalmi vagyonkezelők (bvk) és a magántőkealapok intézményét. Ezek a szerző szerint legális lehetőséget teremtettek a politikai elitnek arra, hogy elrejtsék, kik állnak valójában egy-egy irdatlan vagyon mögött. Sőt a törvény szerint nem hogy nem kell bevallaniuk, ha egy ilyen bvk-ra bízták a pénzüket, de akkor követnék el a törvénytelenséget, ha megtennék. (Ez milyen már, a NER-ben csak akkor szeged meg a törvényt, ha beszámolsz a lopott vagyonról – a szerk.)

A cikk azzal zárul, hogy Mészárosék csak a vagyon látható strómanjai, a bvk-s és a magántőkealapok rendszerének segítségével a valódi tulajdonosok továbbra is megőrizhetik névtelenségüket, róluk a nyilvánosságnak maximum csak sejtései lehetnek. Hogy ennek ellenére mekkora bajban lehet a rendszer, azt jelzi, hogy egyesek már az Egyesült Államokban is zárolnák a kormányfő és feleségének vagyonát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!