Nem az a bajuk, hogy politizál az MTA, hanem hogy nem mellettük

Fotó: Kovács Tamás - MTI

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Magyar Tudományos Akadémia körüli helyzetről beszélt a Hír TV Péntek 9 című műsorában. Ebben kifejtette, nem tartja jó dolognak azt, hogy az akadémia ugyan úgy politizál mint ahogy korábban a CEU is tette – közölte a 444.hu.

A műsorban Gajdics Ottó és Szentesi Zöldi László tették fel a miniszternek a kérdéseket, így lényegében semmi kényes témát nem feszegettek, inkább hagyták kibontakozni Palkovicsot.

Az innovációs és technológiai miniszter kifejtette, hogy nem szeretnék ellehetetleníteni az MTA-t és ez nem egy támadás a kormány részéről. Az egész arról szól, hogy majd a kormány mondja meg nekik, hogy a kutatók mivel foglalkozzanak és nem az intézet.

“Jön valaki, aki azt mondta, hogy lehet ezt jobban működtetni, és ez ellen van egy tiltakozás (…) Nem olyan módon akarjuk finanszírozni a működést, hogy adunk pénzt, és az MTA majd eldönti, hogy mire akarja azt költeni, hanem a teljesítménnyel összekötött finanszírozás mellett döntöttünk” – mondta Palkovics László.

A miniszter kihangsúlyozta azt is, hogy szerinte az Akadémián aktívan politizálnak, ami nem helyénvaló,
“és ha megnézzük, hogy mi történik az Akadémián most, az engem nagyon emlékeztet más ügyekre, például a CEU-val kapcsolatos hasonló dologra.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!