Már Szájer szerint is valótlanságokat terjesztenek Magyarországon

MTI-fotó: Szájer József

Magyar Időknek adott interjút Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Ebben többek között arról beszélt, hogy szerinte az Európai Parlamentben az ellenzéki képviselők saját hazájuk ellen fordultak.

“Azt különösen sajnálatos dolognak tartom, hogy a magyar ellenzéki képviselők továbbra is a saját hazájuk ellen folytattak hadjáratot. Otthon gyengék, külső erőket hívnak be. Valahogy mindig kibújik náluk a szög a zsákból. Egy, a függetlenséget nemrég kivívott ország esetén nem volna szabad hazardírozni, idegen erőknek az uszályába beállni a saját hazájuk ellen.”

Szájer beszélt arról is, hogy a tüntetések melyeket például a rabszolgatörvényként elhíresült törvénymódosítás generált, csak az ellenzéki médiában tűnt nagynak, valójában szinte senkit se érdekelt.

“(…) vágyvezérelt baloldali tévképzet, hogy hatalmasak lettek volna a tüntetések, hiszen azokon már szinte csak az ellenzéki pártaktivisták vesznek részt, az emberek nagy része ugyanis egyetért azzal, hogy maguk dönthessék el, mennyit túlórázzanak, vagy éppenséggel taszítja őket, hogy a pártpolitika ráült egy munkaszervezési kérdésre és valótlanságokat terjeszt.”

A Fidesz EP-képviselője azt sem felejtette el kiemelni az interjúban, hogy Magyarország rendelkezik a térség egyik legerősebb és legbiztosabb lábakon álló gazdaságával.

“térségünk mára Európa gazdasági motorjává vált, ahol a kontinens legnagyobb növekedési potenciálja rejlik (…)”

Azonban talán az egyik legfontosabb téma melyről beszélt, az a vádpont volt, melyben a többi EU-tagállam elítéli a magyar sajtószabadságot. Szájer e-tekintetben is sajátos véleményt alkotott meg. Szerinte hazánkban nincs cenzúra és sokkal szabadabb sajtóviszonyok uralkodnak, mint a tőlünk nyugatra fekvő országokban.

“A sajtószabadság állítólagos sérelmének hangoztatásával szemben kiegyensúlyozott a helyzet ezen a téren is, és Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra, amit az is bizonyít, hogy a bevándorlással kapcsolatos kérdéseket nyíltan meg lehet vitatni, nem úgy, mint mondjuk Németországban. A kormány Magyarországon konzultációkat tart ezekben a kérdésekben. Ebből a szempontból a magyar sajtóviszonyok sokkal demokratikusabbak, mint sok, tőlünk nyugatra fekvő országban.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!