Hiába akarták eltitkolni a magyarok elől, a helyi lapok lebuktatták őket

Ez történik, ha a helyi médiát nem a Rogán-minisztériumból irányítják.

19,5 milliárd forinttal támogatja egy ghánai gázerőmű létesítését a magyar kormány – ez derül ki legalábbis a G7 beszámolójából. A portál szerint bár Orbánék mindent megpróbáltak megtenni, hogy eltitkolják a projektet a magyarok elől, a helyi lapok lebuktatták őket, amikor beszámoltak róla.

A Bridge Power nevű erőmű állítólag az ország második legnagyobbjának ígérkezik, Tema városában tervezik felépíteni. A magyar hozzájárulás részét képezik a tervek szerint a pénzen túl a GE magyarországi leányvállalata által gyártott turbinák és egyéb felszerelések. A magyar nagykövetség Facebookján azt írta, hogy

a projekt példaértékű, ami újraéleszti a politikai és gazdasági kapcsolatokat a két ország között.

Ez egy erős jelzés a ghánai kormány és nép felé, hogy Magyarország egyet jelent az üzlettel” – zengte a sikerpropagandát Szabó András nagykövet.

A cikk megjelenése után a Külügyminisztérium sietett pontosítani az értesülést, szerintük nincs szó állami támogatásról, az egész projekt az (állami tulajdonú) Eximbank egy exporthitele. Mint írták:

A magyar állam támogatást nem nyújtott sem az exportőr sem a vevő részére. Az Eximbank természetesen minden olyan exportügyletben, amely megfelel a nemzetközi és hazai szabályozásnak szívesen megvizsgálja a hitelnyújtási lehetőséget. Az exporthitelezés segíti a magyar gazdaság növekedését, munkahelyek megtartását és létrehozását.

Emlékezetes, nemrégiben kiderült, hogy a folyamatosan romló magyar egészségügyi rendszer állapota ellenére Orbánék inkább három szíriai kórház működésére fordítják a magyarok pénzét. Ennek az erőműnek az építése is csak egy újabb példája a Fidesz bicskanyitogató hűtlen kezeléseinek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!