Rendőrt hívott a polgármester, mikor kiderült, a húgával együtt nyomorítják meg a családokat

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei, 3200 lakosú Tiszabura az ország legszegényebb településeinek egyike, 70 százalék körüli van a munkanélküliség, de ha a közmunkásokat nem számítjuk bele, akkor 80-90 százalékra rúg az arány. Ahogy a szegény településeken lenni szokott, csaknem mindenki fával fűt a faluban.

A támogatási rendszerben minden rászorulónak jár szociális tűzifa, ez másfél köbméternyi fát jelent. Ha valaki óvatosan bánik a mennyiséggel, és csak egy szobát fűt a lakásban, akkor  akár két hónapig is kihúzhatja a hidegebb napokat.

Turó Flórián helyi önkormányzati képviselő néhány hete egy testületi ülésen vonta kérdőre a polgármestert: “miért csalnak a kiosztott fával, miért kapnak kevesebbet az előírt mennyiségnél a családok, s miért van az, hogy a polgármester húga fillérekért vásárolja fel a szociális tűzifát a kiszolgáltatott helyzetben lévő rászorulóktól?” Ugyanis, leellenőrizte a kiosztott fát, és azt találta, a 1,5 köbméter helyett csak egyet osztottak mindenkinek.

Az ülést és vitát kamerával akarták rögzíteni, mire a polgármester berekesztette az ülést, kivonult, és rendőrt hívott.

Volt is mitől félni a polgármesternek, mert kiderült, azokat vették az osztásnál előre, akik később eladták a saját fájukat a polgármester húgának, míg mások három napot is hiába vártak a fára. Négy-ezerötszáz forintot fizetett egy köbméter fáért a polgármester húga – mondták el a faluban többen is a Népszavának, miközben a piacon 25-30 ezer forintba kerülne ez a mennyiség. A polgármester húga egyébként közmunkásként dolgozik, így az is rejtély, miből tudja ezt a mennyiségű fát megvenni.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!