Kitört a fideszes belháború, Simicska óta nem volt ilyen

Habony Árpád és Rogán Antal a Fidesz propagandistái (kép: MTI)

A Népszava szerint Habony Árpád kezd kiszorulni a Fidesz legbelsőbb köreiből.

Már nem a tanácsadó számít a Fidesz első számú kommunikációs stratégájának – értesült a Népszava. A lap szerint többen ennek tulajdonítják, hogy a rabszolgatörvény ügyében döcög a kormánykommunikáció, pontosabban hogy nem volt egységes kommunikációs direktíva az ügyben a vezető politikusok körében.

A cikk szerint Orbán Viktort is meglepte, hogy ekkora tiltakozást váltott ki a törvénymódosítás. Válságkommunikációt rendeltek el, melynek részeként gyorsan kivették a kezdeményező Kósa Lajos kezéből az ügyet, és odaadták Rogán Antalnak és a kormányfő Facebook-oldalát kezelő Kaminsky Fanninak. A Népszava egy forrása azt nyilatkozta, hogy a konfliktus Habony és Rogán között robbant ki, egy másik forrás viszont azt állította, hogy már az előző ciklusban is volt példa arra, hogy Habony hátrébb lépett, a kampányban később pedig reaktiválták.

Biztosat a Népszava sem tud, egy harmadik forrás Habony hátrahúzódásának okaként üzleti érdekellentéteket jelölt meg. Mivel nagy változások nem történtek Habony céges köreiben (leszámítva, hogy a többi kormánypárti médiamogulhoz hasonlóan a tanácsadó is “önként” lemondott érdekeltségeiről tavaly év végén a gigamédiaholding javára), ez utóbbi kevésbe tűnik valószínűnek. A lap információi szerint mindenesetre Habony azt mondta:

egy időre háttérbe húzódik, amiben nincs sértettség, megteszi, ha a közösség érdeke úgy kívánja.

Ez érdekes kérdéseket vethet fel, pl. azt, hogy vajon kinek állhat érdekében megszabadulni Habonytól. A Népszava egyébként úgy tudja, a tanácsadó az elmúlt hónapokban többet tartózkodott külföldön, mint idehaza.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!