Hadházy újra feladta a leckét: az MTVA már azt sem tudja, mit hazudott a válaszában

A közszolgálati televízió műsoraiban szeretett volna elhelyezni közérdekű közleményt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő arról, hogy aláírásgyűjtést tart az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért.
Ez a kezdeményezése azonban meghiúsult, mivel Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója megtagadta a közlemény adásba kerülését – közölte a 444.hu.

Dobos levélben tájékoztatta döntéséről Hadházyt, melyben leírta indoklását is. Szerinte nem számít közérdekű információnak, hogy aláírásgyűjtés zajlik az uniós ügyészséghez való csatlakozásról. Levelében azt is megjegyzi, hogy a független parlamenti képviselő “tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben – többek között a kormányzat bírálatával – hatást gyakorolni”.
A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója továbbá állítása szerint még személyiségi jogot is sért Hadházy közleménye.

“Dobos úr tehát önhatalmúlag úgy találta, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás vagy a kimaradás az együttműködésből nem közérdekű. Arra azért emlékezzünk, hogy Brüsszel megállítása, a migránsokkal riogatás vagy Soros György folyamatos emlegetése ezek szerint közérdekű volt, egyáltalán nem politikai kérdésben kívánt hatást gyakorolni a nézőre” – írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

Ezt követően a független képviselő nyilvánosságra hozta a levelet, melyet Dobos Menyhért írt neki. Ebben az is szerepel, hogy Dobos szerint Hadházy “szerkesztői befolyást” kíván gyakorolni, mivel meghatározta mikor sugározzák közleményét és azt is, hogy melyik csatornán.

Azt azonban saját levelében is elismeri Dobos, hogy “a politikai reklám, közérdekű közlemény és társadalmi célú reklám közzétételének megrendelője, továbbá az, akinek ezek közzétételéhez érdeke fűződik a közzététel időpontja kivételével nem gyakorolhat szerkesztői befolyást a médiaszolgáltatásra”.
Tehát Hadházynak joga lett volna megválasztani a sugárzás időpontját!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!