Cseppenként adagolják a mérget: Márki-Zay „közterületlopáson” kapta Lázárt, akinek semmi köze az egészhez

Lázár János HELYETT a kastély fenntartását intéző cég ügyvédje már fizetne is, bár nem ismeri el megbízója bűnösségét.

Egy évvel polgármesteri győzelme után s két nappal azt követően, hogy fb-oldalán közölte: a helyi ingatagon független médiáját, a Vásárhelyi Valóság című lapot a csütörtöki közgyűlésre tervezett határozattal tervezik kicsavarni a kezéből, hogy a helyi képviselők erős fideszes többségű szerkesztőbizottságra bízzák, „váratlanul” kiderült: a titokzatos batidai „Lázár-kastélyhoz” önkormányzati, vagyis közterületet kerítettek el. Engedély nélkül.

Batida
A lak

A turpisságot a márciusi közgyűlésen tervezi megtárgyalni a hódmezővásárhelyi polgármester.

Ugyanis a batidai kastélyhoz vezető út egy részét úgy kerítette el az ingatlant működtető cég, hogy ahhoz nem kért engedélyt az önkormányzattól – írja közleményében a hódmezővásárhelyi hivatal. A város földmérővel mérette ki a helyszínen a területet s így derült ki, hogy a magánterülethez csatolt rész az önkormányzat tulajdonában van de az iratok között nem találták ennek engedélyezését igazoló iratot.

A kastélyt működtető cég jogi képviseletét ellátó ügyvéd információk szerint már fel is ajánlotta az önkormányzatnak az ellentételezést és bár nem ismerte el hogy a kérdéses területet jogszerűtlenül használnák.

Mint ismert, az akkor még kormányzati erős ember, mára lecsúszott helyi krakéler Lázár János érdekeltségébe sorolták azt a már kész batidai kastélyépületet, amely egy éve, Márki-Zay színrelépése idején került a nyilvánosság kereszttüzébe, bár addig egy mukk nem esett az építkezésről a sajtóban.

Lázár azóta is tagadja, hogy bármi köze lenne az épp hogy csak kacsalábon nem forgó kastélyhoz, de a helyiek kész tényként kezelték s kezelik azóta is a tulajdonosi érintettséget.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Cseppenként adagolják a mérget: Márki-Zay „közterületlopáson” kapta Lázárt, akinek semmi köze az egészhez címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!