Kínjában már csak fenyegetőzni tud: ettől az erőtől ők is megrettentek

Megijedhetett, hogy erőt mutat az ellenállás: időközben a Győrben készülő motorok hiánya miatt már az Audi legfőbb németországi gyártóbázisában, az ingolstadti gyárban is leálltak a termeléssel.

„Fájhat a magyar befektetéseknek az Audi-sztrájk” címmel jelent meg egy interjú Parragh Lászlóval (a képen balra) a kormánypropaganda részévé lett egykori gazdasági lapban, a Világgazdaság.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Világgazdaságnak adott nyilatkozatában nem a dolgozók normális bérezéséért aggódik, hanem az ország megítélését félti: attól tart, hogy elmegy a külföldi befektetők kedve az olcsó munkaerőt kínáló, Európa összeszerelő üzemévé silányított Magyarországtól.

Parragh szerint a csütörtök óta tartó munkabeszüntetés „a teljes magyar gazdaságnak is komoly károkat okozhat”.

„A győri sztrájk a lehető legrosszabb pillanatban zajlik, ugyanis a németországi autóipar nincs könnyű helyzetben, a helyi szakszervezetek pedig erős nyomást gyakorolnak a gyártókra, hogy vigyék haza a külföldi termelési kapacitásaikat” – sajnálkozott a magyar iparkamara elnöke.

Azt nem tette hozzá, hogy a Bloomberg összesítése szerint a VW-csoport belga, cseh, szlovák, lengyel gyáraiban nagyságrendekkel: 20-25 százalékkal jobban megfizetik a dolgozókat.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Parragh megfenyegette a törvényes jogukkal élve sztrájkoló Audi-dolgozókat címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!