Kedden is folytatódik a sztrájk a győri Audi-gyárban!

Hétfőn éjszakába nyúlóan egyezkedett egymással az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet, de a tárgyalások végül sikertelenül zárultak – közölte a 444.hu.
Mivel nem született megállapodás a felek között, így kedden is folytatódik a sztrájk, ami január 24-e reggel hat óra óta tart a győri üzemben.

A leállás azonban egyre nagyobb méreteket ölt, mivel hétfőn már az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban, is leállították a gyártást, ahonnan hiányoznak a Győrben készített motorok.

Szimacsek Tibor szerint – aki a szakszervezet elnökségi tagja – nagyjából háromszázzal nőtt az érdekképviselet tagsága a sztrájk kezdete óta, így annak már megközelítőleg 9300 tagja van.

A szakszervezet továbbra is kiáll követelései mellet, tehát szeretnék többek között például az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal megemeltetni.
Jelenleg pedig úgy néz ki a helyzet, hogy ha az Audi Hungaria Zrt. nem fogadja el a szakszervezet feltételeit, akkor addig nem is lesz munka a győri üzemben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!