Drámai hangú levélben kért segítséget a Honvédkórház orvosa

444-en is blogot vezető Kunetz Zsombor hozott nyilvánosságra egy belső levelet a Honvéd Kórház Sürgősségi Centrumából. A levélben egy orvos kéri a vezetőség segítségét szakmai kérdésekben, miközben kendőzetlenül leírja, hogy mennyire súlyos állapotok vannak a kórházban.

A levél nyilvánosságra hozója Facebook posztjában csak azt kérdezi:

“hogy hogy nem zárták még be az ellátásra alkalmatlan és törvénytelenül működő osztályt, kórházat? “

Csak néhány idézet a levélből:

Az utóbbi időben – minden bizakodás és ígéret ellenére – egyre vállalhatatlanabbá válik a munka osztályunkon, mind emberileg mind szakmailag. És mivel lassan minden egyes műszakban azt érzem, hogy a rendszerszintű hibák miatt a saját bőrömet viszem a vásárba, ezért néhány napi szinten felmerülő kérdésben szeretnék (hivatalos) állásfoglalást kérni. (…)”

“mindennapossá válik, hogy a bent fekvő betegek későn kapnak meg valamilyen terápiát, vagy egy vizsgálat későn történik meg, esetleg elmarad, valamint betegek napokig a fektetőben ragadnak. Ez nyilvánvaló betegveszélyeztetés”

“a III/3-as vizsgáló betegellátásra alkalmatlan, semmilyen szükséges felszerelés nincs benne, senki nem tölti fel a kifogyott készletet. Így a hosszú hétvége valamelyik napján nem volt benne EKG, vérnyomásmérő mandzsetta, infúzió, Heparin, branül ragasztó, lázmérő, és még pár dolog, ami most nem jut hirtelen eszembe.”

“a legtöbb, legalább pár hónapja osztályunkon dolgozó nővér zseniális szakember, de a végletekig ki van zsigerelve, ami számos kérdést vet fel, és napi szintű problémát okoz”

A teljes levél itt olvasható el:

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!