Mától lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre

Ma kezdődött és péntekig lehet szavazni az ellenzék főpolgármesterjelölt-előválasztásán. Első körben két jelölt, a szocialista Horváth Csaba és a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely között lehet választani.

Szavazni az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás irodái mellett Budapest több pontján, köztéri sátrakban, illetve online is lehet. Ilyen szavazósátrat állítanak fel a Széll Kálmán téren, a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örs vezér terén, az újpalotai Fő téren, illetve a csepeli Görgey Artúr téren is.

Szavazni fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával lehet. Eredmény vasárnap délután várható.

Előzsolti

Történelminek nevezte a megkezdődött főpolgármester-jelölti előválasztást Karácsony Gergely. A Párbeszéd jelöltje szavazatának leadása előtt azt mondta: önmagát tartja Tarlós István legesélyesebb kihívójának, és megválasztása után a budapestiekkel együtt szeretné alakítani a várost. Az előválasztás kapcsán hozzátette, hogy azzal már elégedett lenne, ha tízezren vennének részt a szavazáson.

Molnár Zsolt, a kezdeményező MSZP budapesti elnöke (képünkön) a fővárosban, a Nyugati téren, sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy az őszi önkormányzati választáson “egy az egy elleni küzdelemnek” kell lennie, így lesz esélye az ellenzéknek legyőznie a Fidesz-KDNP jelöltjét, Tarlós István főpolgármestert.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Mától lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!