Orbánék miatt Magyarország elveszítheti egyik legfontosabb szövetségesét? A legkomolyabb szinten van az ügy!

A kaliforniai Dianne Feinstein, az illinois-i Dick Durbin és a connecticut-i Chris Murphy demokratapárti szenátorok pénteken jelentették be, hogy határozati javaslatot fognak benyújtani az amerikai szenátusnak, melyben az Orbán-kormány elítélését kérik, mivel “aláássák a demokráciát és megsértik az emberi jogokat” – közölte a 444.hu.

A dokumentum, melyet a három szenátor állított össze, a következő súlyos dolgokat emeli ki amiket az Orbán-kormány követett el: aláásták a bíróságok függetlenségét, korlátozták a civil szervezeteket, megsértették a sajtószabadság és a menedékkérők jogait, létrehozták a kormány kiszolgálására szolgáló médiaalapítványt, megbélyegezték azon szervezeteket melyek külföldről támogatásokat kapnak, bevándorlási különadót vezettek be és tranzitzónákat hoztak létre.

Felszólítja Donald Trump amerikai elnököt a határozati javaslat, hogy “erőteljesen” lépjen fel és védje meg a szabadságot és a demokratikus normákat “az Orbán-kormány támadásaitól” Magyarországon.

Feinstein közleményében kiemelte például azt is, hogy az országgyűlési választókerületeket átrajzolták, ami szerinte Orbán Viktor hatalmon maradását biztosítja.

Durbin szerint sértés a magyar demokrácia számára, hogy Orbánék egyre jobban kötődnek az Oroszokhoz, mivel Magyarország korábban “bátran és történelmi módon” fordult el a szovjet önkényuralomtól. “Tudatnunk kell a világgal, hogy az Egyesült Államok nem támogat ilyesfajta zsarnokságot” – írta közleményében.

“Magyarország kulcsfontosságú szövetséges, de az a kihívás, amelyet az Orbán-kormány jelent a jogállam számára, aggodalomra ad okot Magyarország barátai számára”

– írta Murphy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!