Ilyen csúnyán még senki nem buktatta le Orbán propagandáját, mint az osztrák kancellár

Sebastian Kurz interjút adott egy német lapnak, melyben tételesen cáfolta a miniszterelnök hazugságait.

Erősen csökkent az unióba érkező migránsok száma, a tagállamok pedig már nem a (magyar kormány szerint kommunikált) kvótaelosztásra összpontosítanak, hanem a határvédelemre – ezt Sebastian Kurz mondta a Welt am Sonntag nevű német lapnak. A német kancellár hozzátette:

95%-kal csökkent az illegális bevándorlók száma 2015-höz képest.

Tavalyi soros osztrák elnöksége kapcsán elmondta, Ausztria “rengeteg eredményt elért az illegális migráció feltartóztatásában, mondhatni trendfordulót indítottak el“. Kurz szerint az EU pont azokon a megoldásokon dolgozik, amiket Orbánék évekkel ezelőtt számon kértek rajta, vagyis a külső határok hatékonyabb védelmén és a harmadik (EU-n kívüli) országokkal folytatott együttműködésen.

Hiába követelte a magyar kormányfő évekkel ezelőtt, most ő maga látszik akadályozni a külső határok védelmét. Ezzel kapcsolatban Kurz megjegyezte: tudomásul veszi ugyan, hogy “egyes országok” a nemzeti szuverenitásuk korlátozásától tartanak, de “megérteni nem tudja, miért“.

Az osztrák kancellár lapinterjúja – hiába számít a magyar kormányfő egyik nagy szövetségesének – lényegében tételesen cáfolja azt a világszintű sorosista összeesküvésről szóló handabandát, amit Orbán ma reggeli rádióinterjújában előadott. Kíváncsian várjuk, mit szól majd a magyar kormány az általa harsogni kívánt propaganda ilyen szintű megsemmisítéséhez.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!