Csúfos bukása ismét, ide vezet az MTA és a tudomány elleni harc

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A Bloomberg az elmúlt években minden év elején kiadja a leginnovatívabb országok listáját. Az idei lista élén, akárcsak tavaly, Dél-Korea végzett. Nem sokkal maradt le tőle Németország, ami így csak a második helyet szerezte meg magának. Őket követi Finnország, Svájc, Izrael, Szingapúr, Svédország és a Top10-be visszakerülő USA.

Az összeállítás több tényezőt vesz figyelembe, rengeteg adatot elemeznek azért, hogy minél pontosabb rangsort tudjanak összehozni. Nézik a szabadalmakat, a kutatók koncentrációját, a technológiai cégek sűrűségét, a produktivitást, a hozzáadott értéket és a kutatás-fejlesztésre költött pénzeket is – közölte a 444.hu.

Magyarország a lista megszületésekor, azaz 2012-2013-ban még a 26. helyen állt a listán, majd jött egy kisebb visszaesés, így 2016-ban a 30. helyen végzett az ország. Ezt követően javítottunk és felkerültünk a 27. helyre, ami után a magyar kormány egy angol nyelvű elemzésben taglalta, milyen remekül megy előre a magyar gazdaság.

Idén azonban 5 helyet rontottunk, így beelőzött minket az újonc Szlovénia és Románia is, ami tavaly óta 6 helyet javított. Tehát idén Magyarország a 32. helyen végzett.

Egy dolog azonban biztos: erről a csúfos visszaesésről nem valószínű, hogy hosszú dicshimnuszt ír majd a magyar kormány!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!