Véletlenül lebuktak: egy amerikai újság tárta fel mi állt a háttérben

Nem kisebb hírű lap, mint a Washington Post buktatta le Orbánékat, miért is kellett valójában elhagynia Budapestet a CEU-nak. A lapban megjelenő publicisztikát Ronald J. Daniels, a Johns Hopkins egyetem elnöke írta, aki akkor járt Magyarországon, amikor a CEU akkreditációjáról volt szó. Ekkor több illetékessel is beszélt, többek között Lánczi Andrással, a Corvinus rektorával.

„Ha Soros visszafogja a szír menekültek és az országban élő romák támogatását, azt mondják, hogy akkor a CEU bezárása elkerülhető lett volna. Egészen pontosan ezt mondta nekem Lánczi András, aki 2016 óta a Corvinus Egyetem rektora és Orbán befolyásos tanácsadója, amikor múlt héten találkoztunk.”

– írja Daniels, ami igen csak komolyan lerántja a leplet a kormány hazudozásairól.

Nem kételkedünk a szavaiban, Lánczinak már volt meglepően nyílt és őszinte véleménye a kormányról, akkor azt mondta: „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”.

Lánczi most ezzel az egy mondattal megmutatta, hogy semmi nem igaz a gyakran önmagának is ellentmondó kormányzati kommunikációból, amikor is hol azt mondják, hogy csalt az egyetem, máskor akkreditációs kérdésnek próbálták beállítani, majd a végén már azt mondták, el sem megy az egyetem.

Az ügyre ráakadó 444.hu szerint a Daniels által leírtakat ugyanakkor úgy is lehet értelmezni, hogy  Lánczinak ugyan nem ez a véleménye, de elmondja, miket lehet hallani a CEU ügyével kapcsolatban egyes körökben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!