“Így kell ezt csinálni Tónikám, kuss van itt mindenkinek rajtunk kívül”

Kép: MTI

A címben olvasható mondatot egy túlzottan alkoholos befolyás alatt álló úriember mondta a sarki kocsmában a pultosnak, április 9-én délelőtt. Említett úriember az Antal nevű csaposnak az irányban tett utalást, hogy ő bizony a Fidesz népes táborához tartozik.

Nem lennénk meglepve, ha tartalmilag ugyanez a mondat hangzott volna el egy kormányülés alkalmával azután, hogy a közszolgálati média már arra sem képes, hogy az ellenzéki pártok közleményeit megjelentesse.

Így kell ezt csinálni, valóban. Ha kell, akkor hírt kell hamisítani, ha kell, akkor ellenséget kell kreálni, ha kell, akkor hírt kell elhallgatni. Ezzel szép hármas kombinációval lehet megadni a rajongóknak azt az alternatív valóságot, amiben nem kell gondolkozni. Mindent szépen megkapnak emészthetőre csomagolva, faék egyszerűségűre butítva, hogy még egy békemenetes is megértse.

De ez nem elég, az kell, hogy az egyébként már csak a Fidesz törzsmagja által fogyasztott közmédiában, véletlenül se essen szó az ellenzéki pártokról, úgy kell őket eltüntetni, ahogy Lomniczi Zoltánt tüntették el egy híradó felvételről. Az LMP közleménye után most a DK és a Jobbik közleményét nem hozták le, mert kritikát fogalmaztak meg az ügyészséggel szemben.

Az elutasítás oka, egy belső szabályzati pont volt, miszerint:a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen. A közmédia -tudjuk jól- egyértelműen propaganda célokat szolgál, de ezek után

már csak az a kérdés, hogy vajon ez egy beismerő vallomás, hogy az ügyészség is propaganda célokat szolgáló gépezet része?

Másképp igen nehezen értelmezhető az indoklás. Ennél még az is jobb lett volna, ha azt mondják: ezentúl csak akkor adjuk le az ellenzéki közleményeket, ha azok alkalmasak Orbán Viktor jó hírének és dicsőségének a fényezésére.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!