Nemzetközi lett az “O1G”, már a ‘The Guardian’ hétfői száma is ezt magyarázza

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Az egyik legnagyobb brit lap, a “The Guardian” hétfő reggel megjelenő számában ismét Magyarországgal foglalkozott. A brit olvasóknak egy cikkben magyarázzák el, milyen szócsatákat vívnak a kormányellenes tüntetők és a kormány mellett kiálló személyek. Lefordítják az olvasóknak Nagy Blanka elhíresült beszédét, és szintén lefordítják például Bayer valamint Bencsik nagy port kavaró kijelentését is – közölte a 444.hu.

A lap budapesti tudósítója Shaun Walker kifejti cikkében azt is, hogy mint jelent az O1G:

O1G – a pithy phrase deriding the prime minister, Viktor Orbán, using a Hungarian expletive that literally means sperm but is used as a catch-all insult – (Egy Orbán Viktort gúnyoló kifejezés, ami szó szerint spermát jelent, de általános sértésként használják.)

Nagy Blanka beszéde: “There is a disgusting, contagious epidemic in this country. It is not plague, Ebola or mad cow disease, though it is a bit similar to the latter. The name of this epidemic is Fidesz” – (Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.)

Bajszos fasz – She also referred to the president, János Áder, an Orbán ally, as “the dick with the moustache” – (Azt mondta Áder János köztársasági elnökre, Orbán egyik szövetségesére, hogy “bajszos fasz”.)

Bayer Zsoltot idézve: „Kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. – Dear Blanka! The thing is that you are not a hero but a miserable, wretched, vile little prole,

Bencsik Andárst idézve: Aki úgy beszél, mint egy útszéli ribanc, az ne csodálkozzon azon, ha mások úgy beszélnek vele, mint egy útszéli ribanccal. – “Those who speak like street hookers should not be surprised at being talked to like street hookers,”

Nem ez volt az első nemzetközi sajtóban megjelenő cikk a magyar közéletről, ami nem fest túl jó képet rólunk, és valószínűleg nem is az utolsó. Viszont ha úgy vesszük, még ha idehaza médiatúlsúlyban is van a kormány, legalább külföldön tiszta képet kapnak az emberek a magyarországi helyzetről. Sovány vigasz, de jelenleg ennyivel kell beérnünk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!